#

Ганна Старикова (голова Київської обласної ради): Розподіл обласного бюджету розвитку, запропонований командою Порошенка, є політичною корупцією

16.05.2019 06:00
Ганна Старикова (голова Київської обласної ради): Розподіл обласного бюджету розвитку, запропонований командою Порошенка, є політичною корупцією

Шановні жителі Київщини!

Звертаюся до Вас у час, коли громадяни України обрали шлях змін. Однак у парламенті ще тривають маніпуляції щодо дати інавгурації новообраного Президента, в адміністрації поки що діючого Президента роздаються направо і наліво генеральські звання і звання Героїв України, Порошенко закладає міни в зовнішній політиці через призначення послів, за його ініціативи у Верховній Раді реєструються корупційні законопроекти, а його дерибанники на місцях намагаються зірвати куш та вкрасти з обласного бюджету Київщини 1 мільярд гривень.

Проект розподілу обласного бюджету розвитку, запропонований командою Порошенка, є нічим іншим, як політичною корупцією. Голова КОДА Олександр Терещук, призначений Порошенком, координований в своїх діях головою партійного осередку БПП в Київській області Ігорем Кононенком разом з керівником фракції БПП в обласній раді Георгієм Цагареашвілі, нехтуючи будь-якою логікою та потребами територій та врахувавши лише свої передвиборчі потреби, намагаються роздерибанити 1 млрд грн.

Саме тому сьогодні, коли тиск на мене досяг апогею, я ініціюю відкритий діалог між територіальною громадою Київщини та новообраним президентом Володимиром Зеленським, лідерами політичних партій, представлених в обласній раді і запрошую всіх до обговорення проекту бюджету розвитку Київщини на 2019 рік.

У Парламенті демократичні сили наголошують на готовності співпраці з новообраним Президентом, думаю, що всі свідомі депутати Київської обласної ради аналогічно повинні підставити плече людині, яка переконливо перемогла на виборах Президента.

Ми, як представники територіальних громад Київщини, маємо через відкритий діалог з представниками кожної території області, чи то велике місто, чи найменше село, сформувати цілісний збалансований проект бюджету з урахуванням реальних потреб і пропозицій від кожної з територій. Бо цей 1 млрд грн – це кошти не представників команди Порошенка, не представників партій та не депутатів обласної чи Верховної ради, - це кошти платників податків Київщини, які мають бути повернені людям через соціальні блага, через побудовані школи, садочки, дороги, через якісне вуличне освітлення, через підвищення рівня екологічної безпеки та безпеки на вулицях.

Окрім фінансово-політичної корупції, є й інший виклик для нашої рідної Київщини: загроза створення в ній феодального князівства.

З 2014 року в нашій країні впроваджується реформа децентралізації, яка базується на принципі добровільності об’єднання. Утім, знову ми побачили документ з новою мапою громад Київської області без урахування реальних побажань мешканців громад.

Це не що інше, як намагання представників БПП узурпувати владу на окремих територіях та отримати на місцях доступ до бюджетного ресурсу в своїх політичних інтересах.

Обласна рада з 2015 року під моїм головуванням стала потужною протидією можливості узурпації влади на Київщині. Незважаючи на постійну заміну губернаторів, за цей період самоврядна влада була альтернативою призначенцям Порошенка та запобіжником корупції у виконавчій владі.

З урахуванням вищесказаного, я звертаюся до обраного Президента Володимира Зеленського з проханням - якомога швидше делегувати своїх представників до виконавчої влади, щоб унеможливити розкрадання посіпаками Порошенка бюджету Київської області.

Крім того, звертаюся до лідерів політичних сил, представлених в облраді, таких як: "Самопоміч", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Наш край", "УКРОП", "ВО "Свобода", "Опозиційний блок" не допустити участі своїх представників – членів фракцій в Київській обласній раді – в реалізації корупційних схем Порошенка з метою розкрадання бюджету Київської області.

Я закликаю територіальну громаду, мерів міст, сільських та селищних голів, депутатів усіх рівнів взяти участь у громадських обговореннях бюджету розвитку Київщини на 2019 рік та перспективного плану об’єднання територіальних громад Київської області, яке відбудеться у п’ятницю, 17 травня, о 10:00 в Київській обласній раді.

З повагою, голова Київської обласної ради Ганна Старикова

Читати "Моя Київщина" у Telegram