#

Генеральний план розвитку Боярки затверджено

Олександр Зарубін (міський голова Боярки)

02.07.2020 11:43
Генеральний план розвитку Боярки затверджено

Боярка чекала на це 49 років! Сьогодні Боярська міська рада прийняла історичне рішення - генеральний план розвитку Боярки затверджено - це стратегія успіху нашої громади!

Вважаю цей генплан найціннішим, що залишить місту нинішня каденція міськради!

Територія міста збільшиться майже в півтора рази. Нарешті ми включили до адміністративних меж міста територію Боярського коледжу. Місто отримає нові житлові квартали зі школами та садочками, іншими інфраструктурними об'єктами. З цим генеральний планом Боярка нарешті скине з себе ярлик міста районного підпорядкування та стане сучасним європейським містом та успішним центром Боярської об'єднаної територіальної громади.

Вперше за всю історію міста генеральним планом затверджується статус наших парків. До сьогодні це була територія зелених насаджень, яку тільки одним рішенням сесії можна було віддати під забудову, що успішно робилося попередніми каденціями. Тепер за новим генеральним планом у парку ім. Шевченка не буде багатоповерхової забудови. На місці проданого колишньою міською владою басейну “Прометей” буде спортивний комплекс із громадською зоною.

Сьогодні під сесійною залою були плакати “Ні вирубці лісів!”. Хочу сказати, що ми, напевно, чи не єдине місто в Україні, яке у свій новий генеральний план не включили жоден гектар лісу. Це моя принципова позиція. Саме тому ми і розпочали розробку нового генерального плану, а не підтримували версію 2016 року, де було закладено 1700 га боярських лісів. І я хочу подякувати депутатам та боярчанам за підтримку.

5 років боярська влада працювала над створенням всіх умов для розвитку мабутньої успішної - що найголовніше - Боярської об'єднаної територіальної громади. Саме Боярської, а не Києво-Святошинської. Громади для людей, для її мешканців, а не для задоволення політичних амбіцій районних ділків.

І тепер не буде сміттєспалювального заводу для всього Києва, який так сильно хочуть побудувати в нашому місті. Для потреб громади буде працювати екологічна сміттєсортувальна станція. Ми маємо переймати європейський досвід поводження зі сміттям.

Тому зараз я кажу: “Час діяти!” Сьогодні наше місто починає нову сторінку своєї історії. Боярка стане центром ОТГ, та буде самостійно розпоряджатися коштами, а не чекати на районні подачки. Ми маємо генеральний план розвитку, а це житло для молодих сімей, це індустріальний парк та нові робочі місця. І це збереження лісів та парків. Символічно, що на одній сесії ми прийняли генплан та затвердили концепцію розвитку туризму Боярки та навколишніх населених пунктів - нашої ОТГ.

Вітаю всіх боярчан з цим історичним рішенням. Слава Україні!

Читати "Моя Київщина" у Telegram