#

Геннадій Дикий (мер Білої Церкви): Збереження стану річки Рось є важливим завданням для держави

16.11.2018 07:09
Геннадій Дикий (мер Білої Церкви): Збереження стану річки Рось є важливим завданням для держави

Збереження і підтримка належного екологічного стану річки Рось є важливим завданням для населених пунктів вздовж річки  Росі та й держави у цілому. Тому Білоцерківська міська рада розробила проект який отримав державне фінансування у понад 8 мільйонів гривень, і дякуючи управлінню водних ресурсів, міністерству екології та народному депутату України він вже реалізовується на обвідному каналі Острова Дитинства. Зараз проводяться роботи по очищенню прибережної зони від рослинності та відновлюється  гідрологічний стан водойми.

Під водою дуже багато джерел які нині замулені. Завдяки розчищенню цих підводних джерел збільшуватиметься приток води, відповідно вона стане чистішою. З рештою Рось є джерелом питної води для п’яти міст. А отже від цих робіт  залежить  чистота питної води як мінімум мільйона жителів Київщини та Черкащини  які по течії нижче річки. І що немало важливо – це місце має стати рекреаційною зоною для як для відпочинку людей, так і для спортивних заходів в тому числі і байдарочного виду спорту.

Власне даний об’єкт колись будувався для плавання на байдарках. Але за останні 25-30 років він заріс і тут нічого не робилося. Інфраструктурних проблем за майже три десятиліття накопичилось дуже багато, і виділити таку суму на розчищення річки Рось місто не в змозі. Тому надана державна субвенція у 8 мільйонів 400 тисяч гривень є для нас надзвичайно важливою. Проте, ми покладаємося не тільки на державний бюджет, а й самі відповідно вкладаємося. Для прикладу, цього року ми так само власними бюджетними коштами, а це 1,5 мільйони гривень, проводили заходи по розчистці прибережної зони тощо. Адже цей проект для нашої водної артерії досить серйозний і дуже важливий.   

Читати "Моя Київщина" у Telegram