#

Геннадій Джегур (голова Білоцерківської РДА) : Я - ПРОТИ податкового зашморгу

11.07.2018 08:46
Геннадій Джегур (голова Білоцерківської РДА) : Я - ПРОТИ податкового зашморгу
Геннадій Джегур

Білу Церкву сколихнули справедливі протести проти сплати непосильного для багатьох мешканців земельного податку. Я, як депутат Білоцерківської міської ради, категорично виступав і виступаю проти підвищення ставок податків, які ляжуть непомірним вантажем на пересічних громадян, котрі не хитрять із законом, а чесно оформляють на себе і земельні ділянки, і житло, і приміщення, необхідні для ведення малого та середнього бізнесу. 


На минулій сесії міської ради, де на порядок денний було винесено проект рішення «Про встановлення земельного податку в м. Білій Церкві на 2019 рік», я виступив із відповідною заявою, але мене підтримали лише члени фракцій «БПП «Солідарність», Партії Економічного Відродження України та кілька позафракційних депутатів. Депутатська ж більшість, заграючи із міським головою, підтримала рішення про зростання ставок податків, мотивувала свої рішення, тим, що підвищення стосуватимуться лише заможних громадян. Сьогоднішня ситуація показує всю фальш цього загравання. 


До мене вже звернувся не один мешканець міста з квитанціями про сплату податку на землю. Люди були просто у стані відчаю, бо виділити чималі суми (у середньому від 2,5 до 6 тисяч гривень) із скромного сімейного бюджету вкрай важко. 
Завдяки тому, що окремі депутати, міські активісти та представники ОССБ «підняли шум» напередодні сесії, на наступний рік податок на землю для фізичних осіб вдалося знизити.


Але не менш патовою є ситуація для суб’єктів підприємницької діяльності на яких наступного року чекає зростання цілого ряду ставок податків на земельні ділянки та нерухоме майно, які за своїм цільовим призначенням охоплюють найрізноманітніші сфери життєдіяльності міста. Я не проти наповнення міської казни, але не шляхом підняття ставок податку і таким чином затягування зашморгу як на пересічних громадянах, так і на представниках малого, середнього та навіть великого підприємництва. Таким чином ми повністю перекриємо кисень для тих, хто хоче жити і працювати у місті. 


Наше місто має значний фінансовий ресурс, у тому числі й бюджет розвитку. І за умови раціонального розпорядження грошима громади, питання підвищення податків не повинне виникати!!!
Найпростіший шлях для міського голови – перекласти задачу наповнення бюджету Білої Церкви на плечі містян, але це не той шлях, який повинен обирати компетентний керманич міста.

Передрук з особистої сторінки Геннадія Джегура у Facebook.

Читати "Моя Київщина" у Telegram