#

Георгій Мепарішвілі (народний депутат України): перепоховання воїнів у Ходорові

27.04.2018 16:22
Георгій Мепарішвілі (народний депутат України): перепоховання воїнів у Ходорові

Бої на Букринському плацдармі – один з найкривавіших епізодів битви за Дніпро. За словами учасників, сутички були настільки запеклими, що вода у Дніпрі була темно-кривавого кольору і солоною на смак.

Озвучена цифра загиблих 250 тисяч осіб, утім достеменно назвати реальні втрати неможливо і нині. В братській могилі села Балико-Щучинка Кагарлицького району, де споруджено меморіальний комплекс Букринського плацдарму, поховано понад 3 тисячі бійців, кілька тисяч – у братській могилі в селі Ходорів Миронівського району. Тіла інших воїнів захороненні в місцевих городах і дворах, або опинилися під водою Канівського водосховища. Тож пошукові роботи останків загиблих бійців тривають і досі.

Сьогодні в селі Ходорів відбулося урочисте перепоховання останків 84-х солдат, які загинули на Букринському плацдармі. Серед них вдалося ідентифікувати лише одного бійця. Це Аркадій Спиридонович Долідзе.

Хочу відзначити важливість роботи пошуковців, які за покликанням серця здійснюють таку важливу справу - віднаходять останки героїв часів Другої Світової війни, встановлюють їхні імена. Завдяки їхнім зусиллям душі загиблих нарешті знаходять вічний спокій.

Читати "Моя Київщина" у Facebook