#

Голова Київської обласної ради Скляров відмовляється проводити сесію

Тетяна Семенова (заступниця голови Київської облради)

21.01.2021 16:30
Голова Київської обласної ради Скляров відмовляється проводити сесію

Як за пару місяців діяльності обласної ради можна зробити стільки зашкварів?

Голова Київської обласної ради відмовляється скликати позачергову сесію Київської обласної ради, ініційовану "Європейською Солідарністю" щодо тарифного питання, на якій пропонувалося ухвалити звернення з вимогою до парламенту внести зміни до бюджету-2021 та збільшити видатки на субсидії.

На адресу депутатів фракції, які підписали звернення про скликання сесії, почали надходити листи-заперечення, в яких йдеться, що скликати сесію неможливо через порушення Регламенту, зокрема, через те, що на електронну адресу Київської облради не було надіслано електронні копії проектів пропонованих рішень.

Вважаю, що такі дії керівництва обласної ради є спробою під формальним приводом, незважаючи на соціальну напругу, уникнути розгляду гострого та життєво-важливого для багатьох мешканців області питання.

Переконана, що зменшувати видатки на субсидії можна лише у двох випадках: при зниженні цін на енергоносії, або ж при відповідному зростанні доходів громадян.

На сьогоднішній день в Україні нема ані першого, ані другого.

Натомість, порівняно з 2018 роком, обсяг субсидій у видатках Державного бюджету на 2021 рік зменшився майже вдвічі – з 71-го млрд. грн. до 36,6 млрд грн.

Вважаю, що в нинішніх умовах економічної кризи та пандемії скорочувати субсидії неприпустимо та вимагаємо від парламенту внести зміни до бюджету-2021 та збільшити видатки на субсидії.

На сьогоднішній день "Європейська Солідарність" ініціювала скликання сесій та ухвалення звернень до Кабміну, Верховної Ради та президента з вимогою збільшити видатки на субсидії в 34 місцевих радах Київщини.

"Європейська Солідарність" наполягає, що ситуація, що склалася у зв’язку з суттєвим підвищенням вартості енергоносіїв потребує невідкладного обговорення на сесії Київської обласної ради та ухвалення відповідних рішень, спрямованих на захист соціально-економічних прав мешканців Київщини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram