#

Григорій Сокур (мер Переяслава у 1998-2005 рр.): Ми повинні робити відповідальний вибір

02.03.2019 10:01
Григорій Сокур (мер Переяслава у 1998-2005 рр.): Ми повинні робити відповідальний вибір

Сьогодні українці повинні зрозуміти, що в країні ситуація дуже непроста. За своє життя я пройшов більше 10 виборчих компаній, але не передати, як неймовірно важко проходить дана виборча кампанія дуже складно. Деякі її сприймають неоднозначно, але потрібно розуміти наступне: ми повинні обрати правильне майбутнє для нашої держави.

На даний час, думаю деталізувати не треба, що надзвичайно складна ситуація в Україні зумовлена як внутрішніми, так зовнішніми процесами. На посту президента Росія очікує побачити будь кого із 44 кандидатів, окрім Петра Порошенка. Чому? Розказувати багато не треба. Сьогодні ситуація кардинально помінялася; якщо в 2014 році, коли російські танки стояли на території, ми були готові воювати, то на сьогоднішній день це зовсім не так. 65 відсотків росіян вважають українців своїм ворогом номер 1. Кожен другий громадянин Росії готовий взяти зброю та воювати проти України. Але 80 відсотків українців схильні до компромісу розв’язання конфлікту на Донбасі. Що це означає? Компроміс із Путіним – це, звичайно, капітуляція, і йому потрібен не тільки Донбас, а і вся Україна. 

Ми повинні об’єднатися заради того, щоб зберегти нашу державу. І на сьогоднішній день ми маємо кандидата, який може повести за собою націю, згуртувати еліту та пройти всі випробування. Я можу сказати однозначно, що це людина сильна духом, незламна характером та цілеспрямована. Він визначається величезною працездатністю, має добру пам’ять. Він завжди виступає без тексту, експромтом, виходячи із свого багажу знать та ерудиції. Це і відповідні знання іноземної мови, професіоналізм та великий політичний досвід - він відповідає всім цим вимогам і найголовніше, що це - український президент,  що це демократ, людина не схильна до компромісу та не може йти на поступки заради України. Я думаю, що Петро Порошенко - це дійсно та людина, яка може нас об’єднати.

А сьогодні Україна настільки в складному становищі, вона йде на стику фарсу та трагедії, але як сказав Генріх Джузінський, коли фарс стає реальністю, тоді наступає трагедія і такий фарс може наступити 1 квітня... 31 березня ми голосуємо, а 1 квітня ми не знаємо, будемо ми сміятися чи плакати…

Зараз уже не ті росіяни, що були в 1990-х роках, якщо хтось думає, що вони прийдуть та буде порядок – ні. За словами експертів - це буде окупація, люстрація та денаціоналізація. Ми маємо розуміти, що за нами наші діти та наше майбутнє. Як колись сказала одна мудра людина, ми повинні вибирати незважаючи на тягар комунальних послуг, низьких зарплат - волю. Якщо ми будемо мати волю, ми будемо мати воду та хліб. А якщо ми вибираємо хліб, то ми втратимо і хліб, і волю.

Однозначно разом з прихильниками чинного Президента ми повинні провести демократичну виборчу компанію, так що це не питання Порошенка, а це питання нашого майбутнього, наших дітей, онуків та України. Ось так потрібно вести нашу роботу. І я думаю, що саме так, як і казав Єльцин в 1997 році, коли приїхав до Києва укладати угоду про дружбу на співробітництво України з Росією: "Проснись утром, и подумай,чтоты сделал для Украины", - і це він звертався до росіян. 

Давайте будемо працювати, у нас є ще час. На сьогоднішній день є три кандидати: Зеленський, Порошенко та Тимошенко. Але якщо поставити їх в один ряд і давати оцінку, то це просто  незрівнянно.  

Тому виходячи з  того, що я маю певний життєвий досвід, я сам прихожу та прошусь зустрічатись з людьми та передати ту тривогу та небезпеку, яка може чекати нас в разі неправильного вибору.

Читати "Моя Київщина" у Telegram