#

Громади столичного регіону готові до створення агломерації з Києвом

Анатолій Федорук (міський голова Бучі)

02.03.2021 17:47
Громади столичного регіону готові до створення агломерації з Києвом

Громади столичного регіону готові до створення агломерації з Києвом задля вирішення спільних проблем в інтересах наших мешканців.

Таким є головний підсумок круглого столу «Утворення Київської агломерації як перспектива розвитку столичного регіону», який відбувся в п‘ятницю в Бучі за ініціативи Комітету Верховної Ради з питань організації розвитку державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. 

Усі учасники розмови зійшлися на тому, що таке поняття як агломерація має бути закріплене на законодавчому рівні. Проте законопроект №2637 потребує доопрацювання, що і буде зроблено до наступного засідання комітету. 

Головне завдання нині – врахувати ті зміни, які відбулися завдяки децентралізації, досвід громад Київщини, напрацювати спільні шляхи вирішення таких проблем, як розвиток інфраструктури, транспорту, мережі шкіл, медичних закладів, обслуговування пільгових категорій громадян.

Важливо, що діалог відбувається за участі як міських голів, так і народних депутатів, представників Міністерства регіонального розвитку, Київської облдержадміністрації, Асоціації міст України, незалежних експертів у цій галузі.

Вдячний Віталію Кличку, Олександру Корнієнку, Андрію Клочку, Віталію Безгіну, В‘ячеславу Негоді, Дмитру Назаренку, Ользі Василевській-Смаглюк, Олександру Слобожану, Геннадію Дикому, Олександру Левченку, Михайлу Нетяжуку, Володимиру Удовиченку, Ярославу Добрянскому за увагу до такої важливої теми.

Детальніше про сам захід дивіться на відео.

Читати "Моя Київщина" у Telegram