#

Ігор Дармостук (шеф-редактор сайту Киеввласть): Про входження Михайла Бно-Айріяна у владу

29.07.2019 11:34
Ігор Дармостук (шеф-редактор сайту Киеввласть): Про входження  Михайла Бно-Айріяна у владу

Регіон отримав наймолодшого голову адміністрації. Людину з дипломатичною освітою, зв'язками в українському та російському бізнесі та, як на мене, амбітну і цікаву.

Київщиною керували міліцейські генерали, аграрії в широкому сенсі слова, правник, вчителька. Комусь було легко входити в регіон і маніпулювати місцевими елітами, хтось занурювався у трясовиння міжвидових розбірок і швидко гинув...

Хотів написати, що входження Михайла Бно-Айріяна у владу буде важке, але закреслив. Я поняття не маю, чи швидко йому вдасться поналагоджувати комунікації і опанувати процеси. Надто багато перемінних для аналізу відсутні: яка команда, хто патрон і порадник в оточенні президента, хто спробує взяти на себе роль тіньового керманича, чи стане в опозицію обласна рада.

Єдине, що зрозуміло - місцеві еліти, а особливо представники виборної влади, дуже швидко спробують запевнити нового керманича у стовідсотковій відданості на рівні "чєго прікажітє".

Хтось навіть спробує взятися вирішувати електоральну задачу для м'якого проходження представників нової влади у раду. А хтось, запевнить, що піде це питання вирішувати, зімітує бурну дєятєльность, але не зробить нічого. Це не гарно і не погано, так було завжди.

Читати "Моя Київщина" у Telegram