#

Ігор Домбровський (депутат Київоблради): Вимагаємо навести лад у Приірпінні

20.07.2018 13:24
Ігор Домбровський (депутат Київоблради): Вимагаємо навести лад у Приірпінні

В Ірпені ситуація все більше погіршується. Незаконне позбавлення прав громадян на земельні ділянки, знищення зелених зон, забудова, засмічення та забруднення, видобування торфу і зняття родючого шару ґрунту на заплавах річок Ірпінь і Буча, знищення екології, незаконна забудова, відсутність комунікацій для задоволення елементарних потреб в окремих районах Приірпіння протягом тривалого часу, питання незаконних виділень земельних ділянок, побиття активістів і цькування громадських діячів. Винні у розкраданні ресурсів громади до відповідальності не притягнуті. Соціальна напруга в районі зростає. Зазначене свідчить про те, що силові структури не реагують належним чином на факти беззаконня в Приірпінні і продовжують покривати правлячих хабарників і корупціонерів, які усім відомі та по яким відкрита низка важких кримінальних проваджень. Тим самим, силовики фактично потурають злочинцям, які порушують закон України і нехтують інтересами громади.

Враховуючи те, що криміногенна ситуація загострюється, а соціальна напруга в регіоні зростає, з метою захисту громади Приірпіння від злочинних посягань, рішуче вимагаємо від Генерального прокурора України взяти ситуацію під свій особистий контроль та перше: створити робочу групу для вивчення ситуації в Приірпінні та вжиття заходів, щодо притягнення до відповідальності винних осіб. До складу робочої групи включити представників Генерального прокурора не нижче рівня заступника Генпрокурора, прокурора Київської області, або його заступника, начальника Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури, народних депутатів та представників громадськості. Засідання робочої групи проводити гласно і у присутності ЗМІ.

Друге: прийняти законне рішення у кримінальних провадженнях за фактом створення злочинної організації з метою заволодіння грошовими коштами місцевого бюджету, за фактом незаконного зарахування забудовникам пайової участі, за фактом порушення при використанні заплавних земель річки Ірпінь, за фактом вирубки дерев та намагання забудувати земельні ділянки по вулиці 8 березня у місті Ірпінь.

Третє: зупинити усі незаконні роботи на заплавах річок Ірпінь та Буча

Четверте: вивчити матеріали перевірок та кримінальних проваджень за фактами незаконних знищень зелених насаджень.

П’яте: вивчити усі рішення Ірпінської міської ради, прийняті депутатами сьомого скликання, за результатами притягнути до відповідальності винних осіб та вжити заходів представницького характеру.

Шосте: Вжити заходів представницького характеру на повернення в державну власність незаконно виділених, розподілених між потрібними людьми заплавних земель річок Буча та Ірпінь.

Сьоме: Вжити заходів по приведенню території Біличанського лісу до первинного стану. Притягнути до відповідальності винних осіб.

Восьме: Притягнути до відповідальності осіб винних у неодноразовому незаконному захопленні влади у селищі Коцюбинське.

Дев’яте: Притягнути та встановити відповідальних осіб за фактами заволодіння забудовниками грошових коштів інвесторів житлових районів міста Ірпінь.

Десяте: Надати правову оцінку усім рішенням Ірпінської ради якими з постійного користування санаторно-курортних закладів вилучаються земельні ділянки.

Одинадцяте: Надати правову оцінку з приводу незаконного будівництва ТОВ «Альфа-буд» багатоквартирного будинку по вулиці 8 березня, на земельній ділянці, до якої має безпосереднє відношення поліція охорони Київської області, яке порушує інтереси держави і своїми діями та бездіяльністю допустила незаконне будівництво на території наданій їй державою для обслуговування будівель поліції охорони. За результатами вжити заходів, скасувати рішення.

Дванадцяте: притягнути до кримінальної відповідальності усіх винних осіб у побитті активістів, а також замовників організації.

Також фракція «Свобода» рішуче вимагає від Ірпінської міської влади припинити незаконні роботи на заплавах річок  Ірпінь та Буча. Вирішити питання щодо електрифікації мікрорайону Стоянка. Вжити заходів, щодо передачі у власність земельних ділянок членам ГО «Ірпінський городник», які обробляють землю більше 20 років. Оприлюднити на офіційному сайті Ірпінської міської ради усіх рішень, прийнятих депутатами сьомого скликання, розпоряджень міського голови, прийнятих Ірпінською міськрадою за 12-18 роки. Оприлюднити, згідно закону України «Про місцеве самоврядування», на офіційному сайті Ірпінської міської ради порядок денний та проект рішень сесій. Оприлюднити інформацію щодо коштів, які протягом 15-18 років, надійшли до бюджету в якості пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту, інформацію щодо сум на які протягом 15-18 років забудовників було звільнено від сплати пені і штрафів за несвоєчасну сплату пайової участі у розвиток інфраструктури. Припинити будь-яке намагання без публічного обговорення і згоди громади забудувати територію екологічного парку «Перемога» заплавних земель річок Ірпінь та Буча, територій санаторно курортних закладів. Припинити знищення зелених зон міст та селищ Ірпінського регіону.

Читати "Моя Київщина" у Facebook