#

Ірина Федорів (журналіст): самопроголошена влада Коцюбинського зливає справи по Біличанському лісу

04.02.2019 17:36
Ірина Федорів (журналіст): самопроголошена влада Коцюбинського зливає справи по Біличанському лісу

Третій самопроголошений голова селища Коцюбинське Сергій Даніш у справи щодо дерибану Біличанського лісу вводить Коцюбинську селищну раду третьою стороною. Про це нам стало відомо з судового реєстру. 


Селищна голова Ольга Матюшина, яку в незаконний спосіб усунули з реєстру, закликала всіх небайдужих іти в Господарський суд 4 лютого. Приємно, що в неї на сторінці опервативно відписався Генпрокурор Юрій Луценко. Це занчить, що перша особа слідкує особисто за питанням, яке вийшло на національний рівень.

Що ж ми побачили в суді під час засідання. Був представник прокуратури, але не було представників Кабміну, не було представника НПП "Голосіївський". Представник прокуратури виступав достойно і абсолютно спокійно дав нам ознайомитися з матеріалами справи. Це радує. Взагалі та гілка, яка працює над господарським справами в прокуратурі – радує своєю роботою вже кілька років.

З боку дерибанників був адвокат, який представляє інтереси ТОВ "Грінінвест". Що це за товариство таке? Адреса повністю збігається з адресою ще однієї ТОВ-ки "Грінбудінвест", засновником якої є депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстєфєєв. Той самий, який після дерибану 2008 року став щасливим власником майже 100 ділянок в лісі. Депутат-злидень і лендлорд, якщо хто не в курсі, – представник "Батьківщини". Саме ця політична сила на Київщині стоїть за дерибаном Біличанського лісу разом з екс-регіоналами.

Так от адвокат наближеної до Євстєфєєва ТОВ-ки оголосив про те, що доцільно залучати Коцюбинську селищну раду третьою стороною, бо адреса ділянки – це адреса селища Коцюбинське. І якщо повернути ділянку (= ліс) у власність держави, то Коцюбинське "може втратити свої території" – така риторика.

Як бідака-адвокат печеться про межі селища. Дуже просить залучити Коцюбинську раду третьою стороною. Добре знає, що влада в селищі зараз захоплена і по суті перебуває в руках дерибанників.

Тут треба сказати, що владу в селищі захопив Сергій Даніш, який в 2008 році став одним із власників ділянок в біличанському лісі. Тобто з того часу, як влада захоплена, ліс, як і бюджетні гроші селища, під загрозою.

З бюджету вже вивели мільйони.

І якщо до роботи прокурорів, які відповідають за господарські питання, у нас нема суттєвих питань (котельні дійсно вертають у власність громади, прокурори добиваються експертизи каналізації, яка тече верхном і за яку виводяться гроші), то до тих, хто працює над кримінальними справами – це чимало питань.

У нас ніхто так і не сів за порушення закону України. Ми так можемо ходити в суди ще 10 років (10 вже відходили), але поки не посадять за розкрадання лісу чи бюджетних грошей, злочинці не полишать своїх намірів.

І перші, хто має сісти – це мер Бучі Анатолій Федорук і його кум-атеїст екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк. А заразом і всі три самопроголошені голови селища, які захопили силою владу – Юлія Главацька, Микола Єременко та Сергій Даніш.

Я щиро бажаю тим, хто займається кримінальними справами добитися тих же результатів, що і прокурори, які ведуть справи регіону в господарських судах. Громада чекає на посадки.

А справ, де треба результати чимало:

  • депутатка Юлія Главацька так і не притягнута до відповідальності за 1 переворот у 2016 році. Її досі судять;
  • депутат Микола Єременко, який став другим самопроголошеним головою, не поніс відповідальності за хабарництво у травні і переворот у березні 2017 року. Його досі судять;
  • депутат Сергій Даніш, який третім самопроголосився головою селища, ходить досі без підозри при тому, що гроші бюджетні виводяться навіть без прийнятого в законний спосіб бюджету;
  • з реєстраторів ніхто теж не сів, хоча одну визнали винною;
  • досі не посадили нападника на голову Коцюбинської ТВК Людмили Демченко й члена ТВК Лесю Єльникову і слідство не озвучило, хто замовник. Люди самі затримали нападника влітку 2017 року;
  • справа про підпали машин Дар'ї Александрової не рухається взалалі;
  • підозри ТОВ "Мастер-Енерго", яке оббирало людей і забирало в них гроші, а потім виморожувало, – не вручені;
  • за виведення ТОВ "Мастер-Енерго" понад 8,1 млн грн ніхто навіть не отримав підозру й нікого не судять.

Цей список можна продовжувати. Але це ключові справи.

Дерибанники Біличанського лісу в незаконний спосіб отримали владні повноваження і бюджетні ресурси, щоб реалізувати свою давню аферу – дерибан Біличанського лісу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook