#

Ірина Мурга ( начальник КП "Служба захисту та лікування тварин"): Чому я перестала любити свою роботу

03.12.2018 07:52
Ірина Мурга ( начальник КП "Служба захисту та лікування тварин"): Чому я перестала любити  свою роботу
Ірина Мурга

Коли ти бачиш цивілізоване вирішення проблеми з безпритульними тваринами і безвідповідальність по відношенню до домашніх, знаєш як домогтися балансу безпеки і гуманності – посада стане останнім, що буде стримувати від досягнення подібних результатів. Отримання базових інструментів для роботи "Служби захисту і лікування тварин" виявилося тривалим процесом. Десь на цьому шляху я перестала любити свою роботу і бачити перспективи розвитку для підприємства, але не перестала думати про проблему безпритульних тварин.

Результат роботи не може залежати від однієї людини - це завжди команда, політична воля і сходинка в пріоритетних напрямках розвитку. Саме вони визначають перспективи таких проектів і тривалість реалізації.

Мої два роки на посаді начальника "Служби захисту і лікування тварин" м. Ірпінь – це вже сотні стерилізованих, безпритульних, які стали домашніми, втрачених і повернутих додому, вилікуваних тварин. Паралельно з цією роботою формувалися базові інструменти, а це проект землевідведення на земельну ділянку під будівництво Центру стерилізації та адопціі м. Ірпінь, спецавтомобіль і повне оснащення для порятунку і вилову тварин, професійна амуніція для захисту фахівця при роботі в умовах агресії, спецбокс і клітки для безпечного транспортування і тимчасового утримання тварин, сканери для пошуку господарів ідентифікація тварин – все це придбано містом і дозволить продовжити роботу по реалізації міської програми усіх питань, які пов'язані з тваринами в місті.

Я ж залишаюся вірною своїм принципам зоозахисника, стала засновником нової для нашого регіону громадської організації "Animals in Law" і найголовніше за моїми плечима досвід і бажання створити інфраструктуру для вирішення цієї проблеми. Зараз можливість співпраці з іншими містами стане пріоритетом. Тільки створення альтернативи "совковому" мисленню про роль і права тварин і вміння співіснувати з ними дасть право називатися цивілізованим європейським суспільством.

Читати "Моя Київщина" у Facebook