#

Ірина Сисоєнко (народний депутат України): Трагедія у Борисполі: як не допустити подібного у майбутньому

22.05.2018 09:38
Ірина Сисоєнко (народний депутат України): Трагедія у Борисполі: як не допустити подібного у майбутньому

Днями сталася жахлива ДТП в місті Бориспіль Київської області, де на пішохідному переході автобус збив двох дітей. Одна дитина загинула на місці, інша травмована. Висловлюю щирі співчуття батькам.

Дуже складно контролювати емоції, тому спробую зробити лише короткі висновки:

1. На базі лікарень, розташованих найближче до ключових автотрас, мають бути створені притрасові центри травми. 
Завдяки цьому не доведеться витрачати дорогоцінні хвилини на дорогу, буде можливість максимально швидко надати допомогу людям після ДТП, збільшаться їхні шанси вижити.
Враховуючи жахливу статистику щодо того, скільки життів щоденно обривається на дорогах, скільки людей отримують травми, потреба в організації системи медичних закладів, повноцінно оснащених й готових до порятунку постраждалих, є беззаперечною.

Разом із Наталією Бігарі Романом Деркачем Олександром Курмишевим ми підготували обласну програму, яка передбачає створення притрасових травмоцентрів у Київській області. Завдяки депутатам Ганні Стариковій, Юрію Опеньку, Сергію Буніну, Сергію Кармазіну, Тимофію Ничу, Ользі Бабій, Олексію Дорошенку рішенням Київоблради вона була затверджена. Тепер основне завдання - забезпечити фінансування програми.

Я вірю, що важливість і актуальність фінансування цієї програми не викличе сумнівів у Олександра Горгана губернатора області. Розраховую на підтримку Ярослава Москаленка.

2. Також слід докладати зусиль, щоб не допускати трагедії. Бути уважним, слідкувати за ситуацією на дорозі, а не, наприклад, писати повідомлення під час руху чи переглядати стрічку у фейсбук. Зокрема, у цьому випадку водій їхав в лівій смузі, не побачив дівчат і не помітив, що водій на правій смузі пригальмував, аби пропустити пішоходів. Через такі, здавалося б, "дрібниці" батьки втратили дитину.

3. Потрібно проводити інформаційну роботу серед дітей. Розповідати про правила дорожнього руху і небезпеку на дорозі. А ще - наносити попереджувальні візуальні позначки на одяг.

Ми мусимо зробити все, щоб дороги більше не забирали життя наших рідних і близьких.

Читати "Моя Київщина" у Telegram