#

Іван Окоєв (депутат Бучанської міськради): Договорняк забудовників або Коли з’явиться новий "орлан інвест"

28.09.2018 13:07
Іван Окоєв (депутат Бучанської міськради): Договорняк забудовників або Коли з’явиться новий "орлан інвест"

Коли Бучанській міській раді не вистачило лічених голосів на розірвання договору оренди з ТОВ "Комфорт ЛТД", а ситуація з незаконною вирубкою дерев почала набирати обертів, орендар звернувся до міської ради з повідомленням про наміри розірвати договір суборенду з ОК "ЖБК" Кампа-парк". Причина: порушення екологічним норм. Здається перемога громади, яка билася з тітушками, намагаючись врятувати ліс! Але це чомусь більше схоже на звичайний договорняк.

ТОВ "Комфорт ЛТД"  - основний вид діяльності оптова торгівля деревиною та будматеріалами. Відповідно підприємство не могло виступати замовником будівництва і в подальшому займатись реалізацією квартир. Для цього на початку 2015 року реєструється ОК ЖБК "Кампа-Парк" (основний вид діяльності "Управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту"), директором якого стає Колісніченко Тамара, яка також була і директором ПП "Кампа", власником якого є Сергій Ареф'єв. Що ТОВ "Комфорт ЛТД", що інші дві юрособи зареєстровані за адресою: місто Буча, вул. Лісова будинок 1, де знаходиться тенісний клуб Кампа.

В червні 2017 року прокуратура Київської області звертається до суду з клопотанням скасувати рішення  Бучанської міської ради про укладення договорів оренди з ТОВ "Комфорт ЛТД" і суборенду з ОК ЖБК "Кампа-Парк". Того ж місяця того ж року змінюються директор "Кампа Парк", туди заходять люди забудовника Антона Мирончука, а "Орлан Інвест" починає рекламувати майбутній житловий комплекс. А уже в серпні 2017 року відбувається перша спроба вирізати віковічні дуби.

Очевидно, що Сергій Ареф'єв не зміг вирішити питання судового спору з прокуратурою та залучив в підмогу Антона Мирончука, відомого скандальними забудовами в Ірпені.

Тому розірвання договору суборенди між ТОВ "Комфорт-ЛТД" та ОК ЖБК "Кампа-Парк" - лише вимушений крок, з метою приспати громадський спротив і знайти додаткові аргументи для депутатів міської ради не розривати договір оренди і повернути землю в комунальну власність.

У будь-яку мить на цьому будмайданчику може з'явитись новий "орлан інвест", який продовжить знищувати дубово-грабовий ліс, бо договір оренди нерозірваний, а також не скасовано злочинний детальний план території і не змінено цільове призначення цієї земельної ділянки. Тому боротьба з забудовниками продовжується…

Читати "Моя Київщина" у Telegram