#

Єдина команда з Москаленком? Навіть не смішно

Аліна Захаренко (юристка, активістка)

21.02.2022 08:37
Єдина команда з Москаленком? Навіть не смішно

"Єдність команди виконавчої влади та депутатського корпусу – це сильні позиції регіону і влади в цілому", - заявив днями Ярослав Москаленко, який зараз представляє в облраді "За майбутнє". Воно то ніби так. Але ж тільки на словах. Яка може бути єдність із тими, хто вибудовував режим Януковича, передавав легітимному Межигір’я, обома руками голосував за диктаторські закони? За ним довгий шлейф, від якого вже ніколи не позбутися, навіть якщо ховатися за маскою філантропа до кінця життя.

Новому голові ОДА Олексію Кулебі варто розуміти, що така єдність із колишніми "регіоналами" може призвести до повного краху області. Заходити на нову для себе посаду без команди – надзвичайно складно. Але потрібно перетворюватися на гієну й підбирати всяку падаль. Згадуються слова видатного філософа Омара Хайяма:

"Вже краще голодувати, ніж  будь-що їсти, і краще одному, ніж разом із ким попало".

Зрозуміло, що батько в Кулеби як раз із тієї когорти – був у Тігіпка, разом із "регіоналами" займався Євро-2012. Відповідно, вже патентований… Але якщо новий очільник області хоче бути самостійним, йому варто бути більш розбірливим у дружбі... репутаційні втрати неминучі… 

Читати "Моя Київщина" у Telegram