#

Керівник Білої Церкви Вовкотруб іде старою дорогою

Аліна Захаренко (юристка, активістка)

02.05.2024 14:47
Керівник Білої Церкви Вовкотруб іде старою дорогою

Вже тепер колишній мер Білої Церкви Дикий за перші три роки своєї роботи на посаді не провів жодної прес-конференції. Містом тоді керував один із інвесторів його виборчої кампанії тіньовий мер Полочанінов та підкеровувала його політична нянька Ольга Бабій. Потім почала керувати його жінка та шайка корупціонерів, які присіли на бюджетні потоки та перетворили місто на ринок збуту для Будмаркета. Всі дев’ять років супроводжувались скандалами, кадровою чехардою, балаканиною та схемами, в результаті чого мер змушений був втекти в армію, щоб уникнути покарання. Саме втік, бо якби це був цивілізованих відхід від влади, то команда міськради була би заздалегідь поінформована, Дикий провів би великий публічний звіт за більш ніж вісім років на посаді.

Потім державний злочинець нардеп Дубінський продав партійні списки місцевим бандитам-агротітушкам на чолі з "Звєздою" Киришуном (в майбутньому відомий Тік-Ток воїн) , які розділили потоки та активно включились в «розпил» бюджетів. Енергійний бандюкуватий секретар сам себе призначив тіньовим мером та сам себе оголосив наступником Дикого. Оскільки з місцевими патрульними ці спортсмени займаються в одних спортзалах, то вони ще й організували мережу "віджиму" автотранспорту. А щоб ніхто не шумів, почали щемити депутатів, переслідувати активістів, бити журналістів, а на звичайних громадян взагалі організували сафарі. Потім були затримання, відсторонення, кримінальні справи, які вони зараз за великі преси валюти намагаються «порішать» через суди та друзів серед поліції, знайомих прокурорів та детективів ДБР.

А що там Вовкотруб? Як сказав один із його спонсорів на недавній п’янці "Повезло мужику. Так зірки зійшлись, що серед депутатського планктону в міськраді не виявилось прогнозованих людей. На фоні інших політичних пігмеїв і Вовкотруб – політична фігура". Як кажуть, по першим крокам все стає зрозуміло, що буде далі, а перші сто днів – жодного інтерв’ю, жодної програми дій, ніяких пояснень про кадрові перестановки, жодного слова про вчинок попередника. По суті жителям міста без обговорення втюхали без їхньої згоди якогось може й нормального, професійного та порядного, проте маловідомого мужика замість законно обраного мера. А він ще й не має бажання вести діалог з містянами. Якщо хтось фантазував про зміни, відкритість та прозорість влади – забудьте. В міськраді тепер рамки-металошукачі та пропускний режим, так що виборці тепер через охорону в міськраду не потраплять.

Ну і на завершення сьогоднішнього тексту про веселий старт нового керівника міста. Напівсекретна прес-конференція Вовкотруба не анонсовується в кращих традиціях попередників. А обраним журналістам дають персональні запрошення та вимагають надіслати питання, щоб він зміг приготувати відповіді. Завіса.

Читати "Моя Київщина" у Telegram