#

Кирило Молчанов (політолог): Москаленко хоче виграти вибори підступним шляхом

16.07.2019 09:33
Кирило Молчанов (політолог): Москаленко хоче виграти вибори підступним шляхом

Розповім я вам одну кумедну історію. Перетнувся з одним приятелем, що працює в "полях". Товариш був засмучений, говорить підв'язався працювати у виборчий штаб Ярослав Москаленко по 96-му округу. Спочатку було все ніби як завжди, більш-менш. Агітація, зустріч з виборцями, конструктив, позитив, бабусі, дитячі майданчики, буклетики, пакетики і таке різне. Клієнт нервував, але намагався вселити в усіх впевненість, що у нього все під контролем. Всі місцеві парторганізації під ним, всі кандидати технічні, мовляв все нормально. Загалом, в теплій ванній купаємося.

Але потім пішли різні соціологічні виміри і виявилося, що у нього не все так добре. Його цифри потроху просідали, а у кандидата від "Слуги народу" динамічно зростали. Традиційна виборча стратегія "на позитив" почала буксувати. Цілий ряд сільських голів, які в колишні часи гарантували потрібний результат на своїх округах, стали петляти. Після президентських виборів залізна хватка місцевих феодалів перестала давати гарантований результат. Виборці продовжують посміхатися начальникам, але що у них в голові не зрозумієш. Народ розслабився і вийшов з під контролю.

Бачачи безжальну соціологію неминучої поразки, штабники Москаленка виробили остаточну програму своєї кампанії, яка в принципі не є якимось ноу-хау. Якщо відкинути банальну виборчу лушпиння, залишитися три пункти: 1. максимальна мобілізація "сітки Порошенка", - виборців які отримують гріш за агітацію самих себе в день виборів; 2. Фальсифікація результатів в дільничних комісіях, шляхом перекидання до Москаленко бюлетенів тих, хто проголосував за "маленьких" кандидатів; 3. Організація зняття на користь Москаленка кількох щодо рейтингових кандидатів, що мають особистий адміністративний і іміджевий ресурс по відношенню до свого електорату. Навпаки кількох депутатів вказані бюджети їх зняття з виборів. Особлива ставка робиться на зняття з виборів Роман Буковського який йде від Батьківщини Юлії Тимошенко, який швидко відщипує електоральний ресурс у Москаленка.

Завдяки реалізації цих заходів штабники розраховують у кандидата від "Слуги народу" поцупити 5-7 відсотків, а Москаленку додати 15-20. А далі гойдалки. Частину дільничних комісій затягнуть в інтересах Москаленка при підрахунку голосів, а його юристи намагатимуться анулювати результати на тих дільницях, де буде великий провал.

Приятель як я говорив був сильно засмучений, адже дана схема показала всю свою нежиттєздатність на президентських виборах.

Читати "Моя Київщина" у Facebook