#

Київщина може зайти у новий рік без бюджету

Ярослав Москаленко (депутат Київської облради)

16.12.2021 09:00
Київщина може зайти у новий рік без бюджету
Ярослав Москаленко

Київська обласна рада може не встигнути схвалити обласний бюджет до Нового року через зволікання Київської облдержадміністрації. Облрада 13 грудня отримала листа, яким КОДА відкликала свої пропозиції щодо проєкту Бюджету-2022.

Все почалося із того, що кілька тижнів тому нам подали зовсім непідготовлений і неякісний проєкт Бюджету-2022. Ми провели кілька спільних засідань робочої групи з КОДА, напрацювали необхідні зміни до цього проєкту і надіслали їх в адміністрацію. Там начебто це все врахували і навіть прислали нам узгоджені документи, але 13 грудня відкликали їх. В адміністрації посилаються на необхідність узгодження проєкту з державним бюджетом. Але він був прийнятий ще 2 грудня, а КОДА відкликала свій проєкт аж 13 числа. Тобто, не схоже, що причиною цього було саме узгодження з державним бюджетом.

Тепер обранці не можуть прогнозувати, коли ж завершиться робота над бюджетом.

У будь-якому випадку, ми тепер не знаємо, коли ж нам надішлють новий варіант Бюджету і що там буде. А нам же треба ще й опрацювати його, бо ми не збираємося приймати абищо. Часу до Нового року залишилось не так і багато – всього два тижні. Тому у нас є всі шанси зайти у 2022 рік без обласного бюджету, лише із захищеними статтями, чого дуже не хотілося б. Ми намагаємось бути у близькому контакті з ОДА, голова КОР Наталія Гунько знову надіслала їм наші пропозиції. Тепер ми змушені просто чекати, коли ж нам повернуть проєкт бюджету, мабуть, із якимись змінами. Без цього ми не можемо рухатися.

Читати "Моя Київщина" у Telegram