#

Київщина посідає перше місце в Україні за рейтингом наповнення бюджету

Валерій Ксьонзенко (депутат Київської облради)

06.08.2020 18:30
Київщина посідає перше місце в Україні за рейтингом наповнення бюджету

Під час наради керівників депутатських фракцій Київської обласної ради, у роботі якої взяв участь я, був проаналізований стан виконання обласного бюджету за перше півріччя цього року.

Київщина посідає перше місце в Україні за рейтингом наповнення бюджету. Незважаючи на такий показник, бюджетні надходження за перше півріччя цього року виконано на 94,2 відсотка. Водночас область має всі можливості для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, підтримки освітянської, медичної галузей, розвитку інфраструктури тощо.

Найближчим часом із врахуванням інформації Національної служби здоров’я України буде проведене ґрунтовне вивчення потреб закладів охорони здоров’я та й загалом ситуації в медичній галузі. За результатами такого аналізу, можливо, необхідно буде вносити зміни до програми "Здоров’я Київщини".

Також у центрі уваги перебувало питання підготовки до опалювального сезону. У цьому контексті йшлося й про передачу на баланс органів місцевої влади Переяслав-Хмельницької та Києво-Святошинської тепломереж як цілісних майнових комплексів. Як відомо, ці тепломережі тривалий час дотуються з обласного бюджету. Остаточне рішення щодо передачі їх на баланс місцевих органів влади буде прийняте на нараді за участі відповідних міський голів, представників обласної державної адміністрації, депутатського корпусу та керівників зазначених комунальних підприємств.

Читати "Моя Київщина" у Facebook