#

Київська обласна рада повністю непрацездатна

Георгій Цагареішвілі (депутат Київської обласної ради)

18.04.2021 15:27
Київська обласна рада повністю непрацездатна

Чергове перенесення засідання сесії Київської обласної ради - прогнозована істерична реакція нинішнього керівництва на ініціативу 39 депутатів щодо його відставки. Це не більше, аніж спроба утриматися ще якийсь час на посаді. Але ми не можемо йому цього дозволити.

Ситуація, яка склалася сьогодні в області, - критична. Ми маємо повністю непрацездатну обласну раду, яка не може зібратися півроку на засідання, не може прийняти жодного рішення. Незважаючи на чітко прописану норму закону, за якою сесія має збиратися не рідше, аніж раз на три місяці, останнє засідання відбулося ще 24 грудня. Чотири рази сесія переносилася. Ситуація очевидна: Київську обласну раду паралізовано - немає більшості, а голова ради не може виконувати свої законом встановлені обов’язки.

Більше того, він в абсолютно незаконний спосіб перешкоджає виконанню депутатських обов’язків опозиційним депутатам. На сьогоднішній день 39 депутатів не включені до жодної депутатської комісії.

Соціально-економічна ситуація в області, пандемія, зниження рівня життя населення, - всі ці виклики вимагають від обласної ради оперативної реакції. Натомість, на сьогодні ми бачимо повний провал по виконанню бюджетних програм, відсутність таких необхідних рішень на підтримку бізнесу, який потерпає від пандемії, відсутність адекватної підтримки медиків та лікарень тощо. Більше того, через недолуге керівництво в області практично заморожені інфраструктурні проекти, не будуються дороги, не ремонтуються школи, садочки.

Так більше не може продовжуватися. Настав час змін. Нинішнє керівництво не змогло налагодити роботу депутатського корпусу та обласної ради загалом та продемонструвало непрофесіоналізм та дилетантство. Тому мусить піти.

Закликаю Склярова та його заступників не уникати виконання своїх обов’язків, не ховатися від депутатів, а прийти і провести сесію 19 квітня в понеділок та достойно зустріти свою неминучу відставку.



Читати "Моя Київщина" у Telegram