#

Коли кожний житель зрозуміє, що подвір'я і дім не закінчуються парканом, то жити стане краще

Юрій Гутніченко (активіст)

03.09.2020 18:20
Коли кожний житель зрозуміє, що подвір'я і дім не закінчуються парканом, то жити стане краще

Доброго дня, земляки!

Трішечки роздумів на тему міста на тему громади.

Коли ми робимо якісь "закиди" владі щодо безладу в місті, зазвичай отримуємо відмазку, що "НЕМАЄ КОШТІВ", і я вирішив зробити невеличкий екскурс у минуле.

Хто старший із читачів, безумовно, пам'ятає таблички "Двір зразкового порядку".  Так-от кому вони видавалися? Зажиточному господарю? Ні! Двору з кількаповерховим будинком? Ні! Вони вручалися ГОСПОДАРЮ. Чиє подвір'я , якщо і не було багатим, було завжди привабливим та охайним, сяяло чистотою і затишком.

І от я хочу, аби на в'їзді в нашу громаду, висів банер "Громада зразкового порядку". Щоб назва "Богуслав" викликала лише асоціації з чистотою, затишком і гостинністю.

Від чого це залежить? А від нас із Вами. Якщо Ви вкотре приведете до влади бариг і мотюг за кіло гречки, то так нам у багні й жити...

А коли приведете до влади людей, для яких слово "Богуславщина" не пустий звук, а історія життя, частинка душі, батьківський дім та молоко матері. Коли кожний житель громади зрозуміє, що подвір'я і дім не закінчуються парканом, а все, що навкруги, - це НАШ спільний дім.

Тоді і зміниться Богуславщина, і барви стануть яскравішими, і люди усміхненими. А хто цього не розуміє, то вчити коли "пряником", а коли й "батогом".

Найпростіше своє небажання працювати та вирішувати проблеми регіону пояснити браком коштів.  І хочеться сказати, що ми би громадою скинулися грошима, аби ВИ, власть імущі, купили на неї хоч частинку совісті, але совість, любов до рідної землі, повагу до історії та традицій наших, не купити за гроші. Це або є, або немає.  Думайте, земляки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram