#

Коли вода забирає життя

Єва Басіста (журналістка)

22.06.2021 10:41
Коли вода забирає життя

Крім довгоочікуваного тепла літо принесло різке збільшення кількості потопельників. Звісно більшість розуміє, що водойми крім відпочинку несуть велику загрозу, адже під час купання можуть статися непередбачувані речі, які, на жаль, можуть призвести до сумних наслідків. Варто сказати, що найпоширенішою причиною нещасних випадків є недотримання правил поведінки на воді. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях та в стані алкогольного сп’яніння.

Значна кількість громадян ігнорує правила та часто потрапляє у халепи. Але тут нічого не зробиш. Якщо людина свідомо йде купатися у незнайому річку, то вона сама потім винна в тому, що з нею станеться. А ось найгострішим питанням тут є діти, які не відчувають страху і до кінця не розуміють небезпеку, потай від батьків йдучи купатися.

Нещодавно така трагедія сталася у Білій Церкві, де дівчата пішли відпочивати до річки Рось. Одна з них потонула. Ця трагедія – приклад іншим батькам, аби ті детально розповідали дітям про небезпеку перебування на воді. На замітку батькам: купання дітей без супроводу дорослих – забороняється, хоч і часто це правило ігнорується всіма.

Читати "Моя Київщина" у Telegram