#

Конча Заспа приречена

Олексій Давиденко (ексдепутат Київради)

24.03.2020 06:17
Конча Заспа приречена

Приречена вперше за багато років на власній шкурі відчути державну українську охорону здоров'я. 

Дзвонять нинішні депутати. Дзвонять колишні міністри. Дзвонять політики всіх мастей і регалій. Усі запасаються захистом, усі просять розповісти про тести, усі наперед шукають контакти в лікарнях. Кожен день йдуть повідомлення про ВІП хворих на коронавірус серед депутатів, колишніх чиновників і всяких впливових людей із оточення олігархів. Хтось каже, їх десять. Хтось, що двадцять.

У будь-якому випадку їх уже багато й буде ставати ще більше. Й Олександрівська лікарня - це найкраще, що в них є. Повірте, для них, після клінік Ізраїлю, Німеччини та Австрії - це рівносильно жаху. Ви чого думаєте вони не поспішають у стаціонар і просять залишитися вдома в ізоляції?! Знають же, що там у стаціонарах інфекційних - лютий треш.

Вони будували Україну для нас, а доведеться пожити в ній трохи самим. Настав час, коли всі ті, хто будував і одночасно обкрадав цю прекрасну країну останні 25 років, раптово усвідомили, що все йде не за планом.

До Відня на консультацію до лікаря не полетиш. У реанімацію в Мюнхені чартер не пустять. А в приватних українських лікарнях інфекційних відділень для ВІП короновірусних немає.

От же ж біда яка.

Їм у цьому лайні тут доведеться лікуватися, захищатися від голодних бунтів, а може, і вмирати. А вмирати ж не хочеться. Збулася мрія мільйонів українців.

Рятувати від вірусу їх будуть в обшарпаних палатах, смердючих туалетах, без протоколів лікування, без достатньої кількості обладнання, без ресторанного харчування та змінної постільної білизни.

І головне: рятувати їм життя будуть люди, у яких місячна зарплата як один їх похід на обід у ресторан.

Вони так уже перестрашені, що навіть екстрено вирішили дати лікарям подвійну ставку й почати нарахувати заробітну плату погодинно.

Де ж ви раніше були?

Вони зараз ставлять масово по лікарнях ШВЛ, УЗД і рентгени. Вони зараз скидаються на ремонти палатних боксів та масово шукають знайомих серед українських лікарів. Вони просто подивилися на Шахова, на інших ВІП знайомих, які вже зараз лежать із пневмонією по своїх домівках і раптом усвідомили, що біда за дверима, а бігти від неї нікуди - тільки у звичайну державну інфекційну.

Їх найстрашніший сон раптом став реальністю - їх ніде більше не чекають і ніде не візьмуть.

Із грошима, лімузинами, охоронцями й особистими літаками, багато хто з них зазнає на власній шкурі, що таке безкоштовне загальнодержавне медичне обслуговування.

Читати "Моя Київщина" у Facebook