#

Конгрес США схвалив допомогу Україні

Руслан Кравченко (Голова Київської обласної військової адміністрації)

22.04.2024 10:52
Конгрес США схвалив допомогу Україні

Конгрес США схвалив допомогу Україні

Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону "Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024", який передбачає понад $60 млрд підтримки нашої держави. 

Голосування відбулося 20 квітня в рамках пакету з чотирьох законопроєктів, які передбачають іноземну допомогу союзникам та партнерам США.

Дякую кожному й кожній, хто підтримав наш пакет: це рішення для захисту життя. Дякую особисто спікеру Майку Джонсону, усім американським серцям, які, так само як і ми в Україні, відчувають, що російське зло точно не повинне вигравати. Сподіваюсь, що розгляд пакету в Сенаті США й направлення Президенту Байдену будуть достатньо швидкими. Ми цінуємо кожен прояв підтримки нашої держави і незалежності нашої, наших людей і життя нашого, яке Росія так хоче закопати в руїнах. Америка від перших днів війни проявляла своє лідерство. І саме таке американське лідерство є життєво важливим для того, щоб у світі зберігся міжнародний порядок, заснований на правилах та передбачуваності життя для всіх народів. Безперечно, ми використаємо американську підтримку, щоб зміцнити обидва наші народи і наблизити справедливе завершення цієї війни – війни, яку Путін повинен програти.
І я дякую всій команді України, кожному й кожній, хто працює та робить усе, щоб наблизити цей результат. Дякую всім представникам нашої держави, усім нашим дипломатам, які працюють заради збільшення підтримки України, усім представникам громадського сектору, кожному волонтеру, який працює, всім друзям України. Дякую моїй команді. Світ обʼєднується заради України, коли українці обʼєднуються заради незалежності,

- підкреслив у зверненні Президент України Володимир Зеленський.

Законопроєкт підтримали 311 конгресменів, проти висловилися 112 законодавців, один проголосував як "присутній". Для ухвалення документа була потрібна проста більшість – 218 мандатів. Повідомляє Укрінформ.

Рішення, яке чекали мільйони українців. Вдячні нашим американським партнерам! 
І дякуємо Президенту України, Керівнику Офісу Президента, всій команді за колосальну роботу,

- написав у себе на сторінці у Facebook начальник КОВА Руслан Кравченко.

Читати "Моя Київщина" у Facebook