#

Коронавірус - не тільки проблема політиків і медиків, а й кожного з нас

Наталія Бігарі (голова комісії з питань охорони здоров'я Київоблради)

20.03.2020 15:55
Коронавірус - не тільки проблема політиків і медиків, а й кожного з нас

Я не знаю, як достукатися до людей, що коронавірус - це не тільки проблема політиків і медиків, а й кожного з нас.

Кожен має виконувати всі ті правила, які від них сьогодні вимагають і медики, і політики. Карантин значить карантин! Учора, їдучи Києвом, я спостерігала за ситуацією, коли в маршрутку сідають по 10 осіб, але на зупинці стоять мінімум тридцять осіб пліч-о-пліч. Це не карантин!

Друге питання, яке в нас зараз гостро стоїть – контактні особи. Люди, які контактували з хворими на коронавірус знаходяться на карантині та мають бути ізольовані. Лікар не може бути "сиділкою" біля цих контактних осіб і проконтролювати, щоб вони не виходили з квартири.

Є попереджені контактні особи, яким за необхідності дається лікарняний. Але ж ні! Вони виходять на вулицю, гуляють, ідуть в магазини… Ну як це назвати? Це кримінал. Ми вже бачимо трагічну історію в Італії.

Навіщо нам в Україні це повторювати? І в даному випадку ми хотіли б долучити до цього правоохоронні органи, щоб зокрема в Білій Церкві муніципальна варта разом із поліцією патрулювали вулиці.

У Законі про коронавірус внесли пропозицію штрафувати таких людей. Можливо, я категорична, але, якщо людям не доходить, треба штрафувати, бо по-іншому ми не виберемося з цієї ситуації.

Я хочу звернутися до людей і сказати, що це проблема не певних чиновників, не медиків, а кожного з нас в кінці кінців.

Читати "Моя Київщина" у Telegram