#

Костянтин Андріюк (журналіст): Як «працює» Київська обласна федерація футболу і до чого тут Москаленко

17.07.2019 09:59
 Костянтин Андріюк (журналіст): Як «працює» Київська обласна федерація футболу і до чого тут Москаленко

А давайте я вам розкажу, як "працює" громадська спілка - Київська обласна федерація футболу (ГС КОФФ). І як вона взагалі “існує”.

Я почну з кінця бо тут найсоковитіше і найцікавіше. Бо боюся, що решту паперової тяганини ви і читати не захочете.

ОТЖЕ: Ви лише гляньте на офіційні папери. Які не підробиш і які є у відкритому доступі.

Це витяг з МінЮсту про дані ГС КОФФ:

1.Керівником там і досі від 14.06.2016 є - МЕЛЬНИЧУК МАКСИМ ДМИТРОВИЧ

2.Від 27.09.2017 - ГС КОФФ в стані припинення

3.А от тут найцікавіше. НАЛИВАЙКО ВАСИЛЬ БОГДАНОВИЧ - голова комісії з припинення або ліквідатор.
Ліквідує пан Наливайко цю структуру вже скоро як 2 роки і ніяк не доліквідує. А може і не хоче ліквідувати? А може йому і не потрібно її ліквідовувати?

А тепер давайте зазирнемо на офіційний сайт УАФ/ФФУ. І, о диво. Там керівник КОФФ - Москаленко Ярослав Миколайович.

Ну і ще трішки статистики.

Згідно з моїми даними, упродовж цих двох років ГС Київська обласна федерація футболу (КОФФ) отримали від Київської ОДА від 5.5 до 6 мільйонів державних коштів. На будівництво футбольних майданчиків та решти інфраструктури.

А ще є щомісячні 50 000 грн від УФА/ФФУ, які та виплачує кожній обласній федерації. 
А тепер давайте порахуємо, скільки цих об’єктів збудовано на території 96-го мажоритарного округу Ярослава Москаленка. Де він зараз балотується до Верховної Ради. Вочевидь, щоб далі кнопкодавити чи прогулювати у своє задоволення.

Виходить Київська ОДА та УАФ/ФФУ, за майже 2 роки, виділили близько 7 мільйонів гривень структурі із незаконно обраним керівником та у стадії припинення???

Невже про це не знав чесний та прозорий президент УАФ/ФФУ - Андрій Павелко? Невже не знав навіть у грудні 2018 року, коли соловейком заливався теплими словами на адресу Москаленка на підсумковій вечірці КОФФ? Ну нічого, тепер Андрій Васильович знає правду! І на це, я впевнений, від належним чином відреагує. На історію з хворим арбітром Беккером відреагував же! І тут все буде виключно по справедливості.
Інакше наша УАФ/ФФУ і не вміє працювати! А тепер (якщо у вас є сили і бажання) тримайте деталі. . .

Отже, 2017 рік. Відповідно до закону всі громадські організації (ГО) мають бути переерєстровані в громадські спілки (ГС)

21 червня 2017 року скликається 9-та за ліком звітно-виборча конференція КОФФ. Все стандартно, голосують за перереєстрацію ГО КОФФ в ГС КОФФ.

А от далі починається цікаве. . . 

Відповідно до букви закону, уповноважена особа, обрана і затверджена на цій конференції, має прийти в термін не пізніше як ТРИ ДНІ, з моменту конференції, і подати в Міністерство Юстиції документи про старт реорганізації.

Уповноваженою особою був Василь Наливайко. Хто не знає, це - екс-водій Ярослава Москаленка і учасник антикорупційних розслідувань від журналістів 24 каналу.

Так от, Наливайко в триденний термін в МінЮст не прийшов, а прийшов через 2,5 місяці. В МінЮсті, заднім числом реєструвати відмовилися і тоді, схоже було вирішено зробити хід конем.

Намалювати на папері неіснуючу звітно-виборчу конференцію КОФФ, від 31 серпня 2017 року.
І вже 1 вересня 2017 Наливайко спокійно подав документи в МінЮст.

Далі вже відбулася планова звітно-виборча конференція КОФФ, 21 вересня 2017 року. Де красиво її керівником "обрали" Ярослава Москаленка.

Коли значна частина делегатів викрила підробку документів, новоспечене керівництво їм порадило йти . . . в суд.

Як ви мабуть вже зрозуміли, Київський окружний суд в собі судді - Аверкової В. В. став не на бік позивачів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram