#

Костянтин Бєдовой (голова Київського обласного осередку руху В. Наливайченка "Справедливість"): Чим керувались депутати Києво-Святошинської райради, обираючи голову бюджетної комісії?

31.08.2017 07:24
Костянтин Бєдовой (голова Київського обласного осередку руху В. Наливайченка "Справедливість"): Чим керувались депутати Києво-Святошинської райради, обираючи голову бюджетної комісії?

З офіційних джерел стало відомо, що рішенням Києво-Святошинської районної ради VII скликання N 190-14-УII від 11. 11.2016 року було обрано головою постійної  комісії з питань планування бюджету, фінансів, податкової політики, соціально-економічного розвитку та інвестицій Олександра Паламарчука.

Після низки гучних публікацій в ЗМІ та звернень жителів Києво-Святошинського району щодо агресивної  протиправної поведінки Олександром Паламарчуком по відношенню до неповнолітнього активіста Сергія Чагарова на сесії Гатненської сільської ради 13 липня 2017р. від імені керівника Київської обласної регіональної парторганізації Гомадсько-політичного руху В.Наливайченка «Справедливість» Костянтина Бєдового був направлений запит до Києво-Святошинської районної ради щодо поіменного голосування за одіозного депутата. На що була отримана відповідь, за підписом голови районної ради Вадима Гедульянова з поіменним переліком тих, хто голосував за обрання Олександра Паламарчука головою зазначеної комісії:  на сесії були присутні  30 депутатів з 42, «За» проголосувало 25 депутатів , «Проти» - 1, «Не голосувало» - 4.

Офіційна задекларована інформація свідчить про те, що Олександр Паламарчук  ще з 2010 року, коли вперше отримав депутатський мандат, зазначив себе тимчасово не працюючим. З того часу нічого не змінилось – за 2015 рік декларацію він не подав,  за 2016 рік подав нульову декларацію з доходів, зазначивши, що позичив третім особам  31 тис доларів.  При цьому в соціальних мережах не соромлячись виставляє світлини  про те, як він разом з подругою шикує на елітних курортах, дарує коштовну обручку, винаймає приватні літаки для прогулянок і т. ін.

Закономірно постає питання – звідки у 31 річного безробітного депутата такі кошти, адже згідно діючого законодавства його робота в раді безоплатна. Сам він відповідає, що його нібито утримує батько – бізнесмен, якому він допомагає. Якщо так – то чому в декларації не вказуються суми цієї допомоги?  І  чи насправді це так?  

Цікаво, чим керувались депутати,  обираючи на таку важливу посаду Олександра Паламарчука? Адже згідно відповіді Голови районної ради підтримали таке рішення депутати, яких не збентежив той факт, що обирають безробітного, який не має офіційних джерел доходів.  Ніхто з них не задумався над тим, що ця людина може впливати на розподіл фінансів у всьому районі.

Звичайно ми подали заяву до НАЗК з вимогою встановити джерела надходження коштів, на які непрацюючий офіційно близько 7 років депутат веде спосіб життя, що аж ніяк не співпадає з його деклараціями.

Відповідь ошелешила і народила дуже багато нових незручних запитань. 11. 08. 2017 р. отримали лист із НАЗК (Департамент фінансового контролю та моніторингу способу життя) з відповіддю: «Порядок здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування (далі – Порядок) визначається Національним агентством. Станом на 04.08.2017 р.  Порядок знаходиться на державній реєстрації в Міністерстві Юстиції України.

Враховуючи  викладене, Національне агентство зможе здійснити моніторинг способу життя відповідного суб’єкта декларування після набрання чинності Порядком.» Тобто вони на даний момент не можуть виконувати свої прямі функції.

Отже постає питання:  за що ми - платники податків платимо керівнику НАЗК Наталії Корчак космічну зарплатню яка згідно поданої нею декларації за 2016 рік становить - 1 300 000 грн.?

Та повернемось до особи Паламарчука, адже резонансу в суспільстві набуло не рішення щодо його обрання  головою комісії  з питань планування фінансів району з бюджетом в 1,5 млрд. грн., не його спосіб життя, а протиправна ганебна поведінка з нанесенням моральної та фізичної шкоди звичайному підлітку, що висловив свою громадську позицію в соціальній мережі. Сергій Чагаров через пост у Фейсбуці висвітлив розкішне життя депутата районної ради та задав логічні питання щодо джерел фінансування його поїздок на Мальдіви та інше.  Ці дописи викликали приступ неконтрольованої люті, яку Олександр Паламарчук виплеснув привселюдно на юнака, принизивши його честь та гідність.

Реакцією однопартійців Олександра стало його виключення з президентської партії задля збереження політичних дивідендів.  Комісія районної ради по депутатській етиці, була скликана 19.07.2017р. в с. Гатне,  на ній депутат відбувся простим вибаченням перед неповнолітнім  активістом. Однак головою комісії районної ради з питань планування бюджету, фінансів Паламарчук  так і залишився. 

Не зрозуміло, чому після такого резонансного скандалу і оприлюднення фактів невідповідності способу життя  офіційним фінансовим надходженням, депутати не відкликали Паламарчука з посади голови бюджетної комісії?  Невже серед обранців не було більш достойної людини, з відповідним досвідом роботи, окрім депутата, що тривалий час "тимчасово не працює", не сплачує податків та утримується за рахунок батьків?

Така підтримка Олександра Паламарчука більшою частиною депутатського  корпусу наводить на думку про кругову поруку та зацікавленість в саме такій особі на цій відповідальній посаді.

Стає зрозумілим, що ніхто, окрім громадського сектора не зацікавлений в боротьбі з корупцією -  навіть депутати, обрані нами, профільні державні установи, в яких працівники отримують захмарні для пересічного громадянина зарплати. Але необхідно зрозуміти, що всі вони підуть колись зі своїх посад, а ми з вами залишимось. І доти, доки кожний з нас буде сидіти тихо, не переймаючись державними питаннями, сподіваючись, що прийде Данко і освітить власним серцем шлях країни до світлого майбутнього – це майбутнє не настане. Ні світле, ні темне. Нас просто знищать наші ж обранці та утриманці.

А тому необхідно гуртуватись, контролювати роботу діючих депутатів та більш ретельно обирати, за кого голосуємо. Тільки тоді у корупціонерів та їх приспішників не буде шансу на виживання. І тільки так ми зможемо досягти розквіту України, соціальної та економічної справедливості!

Читати "Моя Київщина" у Telegram