#

Курорту в Пісківській ОТГ бути

Юлія Соловйова (директор комунального підприємства «Пісківка курорт», депутат Пісківської селищної ради ОТГ)

31.07.2020 13:00
Курорту в Пісківській ОТГ бути

Вже зовсім скоро стартують місцеві виборчі перегони, а отже – чекай серед іншого  появи великої кількості замовних статей, спрямованих як проти конкретних персоналій у владі, так і проти тих планів, які стоять перед кожною громадою.

 Не важко передбачити, що в нашій ОТГ об’єктом упередженої заангажованої критики може стати  таке важливе питання як створення у Пісківській об’єднаній територіальній громаді. курорту місцевого значення

Варто нагадати, що Селище Пісківка з навколишніми територіями (ст. «Тетерів»)  з 1964 по 1991 роки мала статус «Зона відпочинку Києва та області», де знаходились 31 база відпочинку та 8 піонерських таборів.

Відновлення колишнього статусу здравниці – ідея не нова,  з’явилася не сьогодні, перед місцевими виборами, а була однією з програмних засад очільника голови Пісківської ОТГ Анатолія Рудніченка, до  активного впровадження якої у 2016 році, як місцевий депутат, долучилась і я.

У цьому напрямку, 14 липня 2016 року, депутатами нашої селищної ради одноголосно було прийнято рішення звернутися з клопотанням до Київської обласної ради щодо оголошення курорту місцевого значення «Пісківка та прилеглі території». Згодом сесія Київської обласної ради, яка відбулася 22 червня 2017 року, серед інших питань порядку денного прийняла  рішення «Щодо погодження питання щодо оголошення природної території селища Пісківка Київської області та прилеглих до неї територій курортом місцевого значення та про деякі питання охорони та збереження рекреаційної зони селища Пісківка Бородянського району Київської області».

Зрозуміло, що після позитивного вердикту обласної ради слід було пройти  чимало юридичних процедур, в тому числі й погодження документів. Це й розробка і затвердження генерального плану селища, підготовка звіту з оцінки впливу на довкілля та інші відповідні процедури і дії.

Нарешті чотири місяці тому - 1 квітня 2020 року - Виконавчим комітетом ради Пісківської селищної ОТГ було оголошено конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства «Пісківка курорт», переможцем якого я стала, і відповідно, 17 червня 2020 року було зареєстровано юридичну особу – Комунальне підприємство «Пісківка курорт» Пісківської селищної об’єднаної територіальної громади.

Відразу ж в липні цього року ми розпочали  важливий (майже завершальний) етап по втіленню давнього задуму земляків.

Зокрема, мною як директором комунального підприємства «Пісківка курорт» Пісківської селищної  об’єднаної територіальної громади 14.07.2020 року було подано і 15.07.2020 року оприлюднено через Єдиний реєстр впливу на довкілля Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля (реєстраційний номер справи про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля 20207146111)

Метою планової діяльності є створення курорту місцевого значення «Пісківка та прилеглі території» в межах Пісківської об’єднаної територіальної громади Бородянського району Київської області, що включає в себе селище міського типу Пісківка, село Мигалки і село Раска через оголошення відповідної природної території курортом місцевого значення. Дана територія відповідає критеріям організації курорту місцевого значення, враховуючи лікувально-оздоровчі, рекреаційні, туристичні природні ресурси, розвинуту інфраструктуру згідно чинного законодавства.

Загалом, надання статусу курорту місцевого значення, безсумнівно, забезпечить відродження селища Пісківка та прилеглих територій як курортних, забезпечить можливість створити прекрасні умови для відпочинку населення, сприятиме створенню нових робочих місць та оптимізації матеріально-технічної інфраструктури, сприятиме надходженню інвестицій в місцевий бюджет щодо закладів оздоровлення та рекреації, історико-культурному просвітництву та забезпечить збереження пам’яток історико-культурної спадщини, зробить селище туристично привабливим та сприятиме підвищенню туристичного іміджу Київщини.

А для мене особисто головне, що отримання статусу курорту сприятиме відновленню інфраструктури дитячих таборів, адже всі вони зараз зруйновані і не можуть конкурувати з приватними й закритими базами відпочинку для дітей. А це дозволить створити потужну мережу закладів  дозвілля дітей, адже ми живемо і працюємо заради них.

На жаль, завжди є ті, хто не вірив і не вірить, ті, кому все одно, є ті, хто критикує лиш би критикувати, є ті, хто вважає, що це все не треба, нецікаво, не варто і нереально, і на, превеликий жаль, є ті, хто поширює неправдиву інформацію та використовує брудні технології для власного передвиборчого піару.

 Однак в той же час, є і ініціативні і небайдужі люди, які допомагали і допомагають, мені особисто хотілося б, щоб їх було більше, і ми продовжуємо працювати на результат, і я особисто вірю в те, що в нас все вийде. Так, вже історично склалось, що наша громада має пройти всю процедуру однією з перших…

А попереду у нас - громадське обговорення та отримання остаточного рішення Київської обласної ради щодо статусу курорту місцевого значення. А потім ще дуже і дуже багато роботи по створенню курортної інфраструктури. Будь-яка конструктивна критика та ініціативи в даному напрямку-  прийнятні. І я точно знаю, що тільки спільними та об’єднаними зусиллями можна досягти успіху.

Я не народилася в Пісківці, але вже за трошки більше ніж чотири роки моєї депутатської діяльності, полюбила її всім серцем, а природа в нашій окрузі -  просто неймовірна і саме тому, я вірю, знаю і зроблю все для того, щоб Пісківська об’єднана територіальна громада стала туристично привабливою в майбутньому. А отримання статусу курорту місцевого значення – це лише маленький, але найважливіший крок у важливому напрямку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram