#

Квіти і безвідповідальність

Єва Басіста (журналістка)

05.05.2020 11:40
Квіти і безвідповідальність

Цими вихідними у Макарівському районі дендропарк «Добропарк» відчинив свої двері для відвідувачів. Які не забарилися та тисячами гайнули до Мотижина, поруч з яким знаходиться цей чудовий парк. І зробили це – попри жорсткий карантин, який введено владою через ситуацію з коронавірусом.

 Звісно дуже хочеться побачити ту всю красу на власні очі – там розцвіла величезна кількість тюльпанів Можна зрозуміти і господарів парку, які справді проробили немало роботи, і бажають заробити в цей скрутний час. Проте варто взяти до уваги, що в країні уже більше ніж місяць діє карантин. А про це всі, на жаль, забувають…

Зрозуміло, що людина – створіння соціальне, яке бажає спілкуватися з іншими. Також потрібно пам’ятати, що одні витримують карантин та самоізоляцію добре, бо є інтровертами, але є такий тип людей, які й півдня вдома всидіти не можуть.

Однак ми все ж таки люди – і наділені розумовими здібностями, а отже, маємо розуміти, що карантин ввели не з просто так, і дотримуватися його потрібно всім. Все прозаїчно: чим менше контактів буде між людьми, тим менша кількість захворіє та помре. Водночас, чим швидше закінчиться пандемія, тим скоріше закінчиться домашній полон: запрацює транспорт, всі вийдуть на роботу та навчання. А також зможуть помилуватися чудовими тюльпанами… Проте зараз все виходить навпаки: всі чекають, куди би з дому чкурнути та не беруть до уваги, що цим можуть лише зробити гірше собі і оточуючим.

«Добропарк» відвідала велика кількість людей, абсолютна більшість була без масок, про дистанцію між людьми всі забули. І зараз, коли поліція закрила цей дендропарк, багато хто обурювався. Але ж, давайте будемо відвертими, попри непопулярні дії влади ціль в неї проста – вберегти людей…

Читати "Моя Київщина" у Facebook