#

Любомир Гайдамака (активіст): Багатоповерхової забудови в селі Віта-Поштова не буде

24.11.2019 07:57
Любомир Гайдамака (активіст): Багатоповерхової забудови в селі Віта-Поштова не буде

Я живу в передмісті Києва в мальовничому селі Віта-Поштова, що знаходиться всього у 8 кілометрах від столиці нашої країни. Чим унікальне зараз це село? Ми єдине село, де немає жодної багатоповерхівки: у всіх навколишніх сусідніх селах є території, забудовані бетонним гетто, котрі часто навіть не підключені до нормальних джерел води та водовідведення.

Наша громада виступила категорично проти будівництва багатоповерхівок на території села, коли голова сільради та його прибічники внесли пропозиції по забудові спочатку майже 25 гектарів (включаючи вкрадені землі військової частини), а потім обмежилися двома ділянками 3,1 та 0,5 га. На цих територіях планувалося звести багатоквартирні будинки із кількістю квартир до 700. Тобто планували побудувати маленькі "шпаківні", недорогі смарт-квартири, котрі привабили б платників податків із усіх усюд нашої країни. Голова каже, що будівництво багатоповерхівок - це називається "розвиток громади". "Он навколо всі будують..."

Громада сказала своє "НІ!" багатоповерховій забудові двічі, але голова разом із депутатами чхали на рішення громади та затвердили детальні плани території на дві ділянки, де передбачалася багатоквартирна забудова. Недавно ми також стали свідками, коли сільрада затвердила генеральний план села та фактично намагалася узаконити будівництво бетонного гетто.

Але ми дуже ретельно підготувалися і вже в судовому порядку скасували рішення про затвердження ДПТ спочатку по 0,5, а вчора вже й по 3,1 гектари. Ще одна справа про скасування рішення сільради (про початок процедури оновлення генерального плану) та визнання протиправною її бездіяльності знаходиться у Верховному суді: дві перші інстанції ми виграли.

Село має залишатися селом. І будівництво багатоповерхівок могло би збагатити голову та депутатів, але сама громада у плані розвитку нічого від них не мала би. Прикладів із сусідніх сіл достатньо, але ж місцева влада в першу чергу думає про свій ненаситний живіт, а не про те, як будуть жити наші діти в цих бетонних гетто.

Тому багатоповерхової забудови на Віті-поштовій НЕ БУДЕ, бо у нас живуть люди, котрим не байдуже в якому селі жити! Їх небагато, але вони є! І саме завдяки таким людям і ще тримається це село і наша держава!

Читати "Моя Київщина" у Facebook