#

Любомир Гайдамака (активіст, голова ГО "Сіверка"): Про обрання голови Києво-Святошинської райради

27.09.2019 15:07
Любомир Гайдамака (активіст, голова ГО "Сіверка"): Про обрання голови Києво-Святошинської райради

Вчора відбулася 38-а позачергова сесія Києво-Святошинської районної ради, де на порядку денному стояло одне питання: обрання голови райради.

На цю подію приїхали з десяток народних депутатів, серед котрих депутати Олег Дунда - Слуга Народу (91-ий округ), Олександр Горобець (95), котрі мають пряме відношення до виборців КиївСвяту. А також до нас завітала важка артилерія у вигляді Олександра Дубінського (94-ий) та Олександра Куніцина, відомого відеоблогера на прізвисько "Саньок ЗП".

Депутат Дунда відкрив засідання ради та попросив всіх підтримати кандидатуру Дмитра Гусятинського, котрий з 2016 року є заступником голови райради. Пан Дунда сказав, що "Гусятинський є членом команди Зе і вони всіляко підтримують цю кандидатуру на голову райради, бо саме він зможе перезавантажити владу".

Цікаво, що пан Дунда не знав, що Гусятинський був членом команди райради і у нього були всі повноваження як у заступника для того, аби "перезавантажити" владу в районі за ці останні 4 роки. Нагадаю, що посада заступника голови затверджується районною радою за пропозицією голови. Тобто колишній голова Гедульянов, коли незаконно прийшов до влади в раді, подав для "перезавантаження" саме кандидатуру Дмитра Миколайовича. Тобто у людини було достатньо повноважень для того, аби працювати на користь громади району та не виконувати незаконні чи злочинні накази керівництва району, що передбачено Конституцією України.

Чи хтось колись чув аби пан Дмитро виступив із критикою дій голови райради, голови РДА чи директорів комунальних підприємств району? Звісно, що ніхто не чув, бо як може колесо, котре змазали, скрипіти? По словам декотрих районних депутатів, що "Гусятинський просто сидить на засіданнях чи нарадах та грає в ігри на планшеті".

Виступ кандидата на голову також не сильно вразив громаду: виступ ні про що, дуже вялий, загальними фразами. Невже будучи членом команди Зе, пана Дмитра не підготували до яскравого виступу? Адже громада хотіла почути, що до влади прийде сильний та вольовий голова, котрий буде дбати виключно про інтереси нашої громади. А проблем в нашому районі більше ніж треба: школи, їдальні, транспорт, багатоповерхівки...

Хочемо окремо подякувати наших районних депутатів, котрі не підтримали запропоновану кандидатуру та доказали ще раз, що їх основне завдання це не розпил 2 мільярдів коштів району, а справжнє служіння інтересам сталого розвитку нашої громади.

Сподіваємося, що наступного разу наші депутати Верховної ради все таки вивчать питання та почнуть відстоювати інтереси громади та дійсно намагатимуться перезавантажити владу, а не приводити до влади політичних хамелеонів та парашутистів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram