#

Люди, які залишилися в зоні бойових дій, мають отримувати допомогу

Роман Сімутін (ексдепутат Київської облради, адвокат)

27.03.2022 18:20
Люди, які залишилися в зоні бойових дій, мають отримувати допомогу

Б’ЄМО в усі ДЗВОНИ: УРЯД має це ВИПРАВИТИ

Як ви вважаєте: чи СПРАВЕДЛИВО, що держава ВИПЛАТИТЬ 2000 грн тим, хто переїхав із зони бойових дій і НЕ виплатить – людям, які залишилися в зоні бойових дій?

Коли опублікував пам’ятку щодо ВПО https://www.facebook.com/r.simutin/posts/676353673388360 – мені написали десятки людей. Наприклад, ЗАПИТУВАЛИ: якщо нас евакуювали із с. Велика Димерка, Київської області і ми переїхали у м. Тетіїв (Київська обл.) – чи виплатять нам допомогу?

В розумінні постанови КМУ – ВИПЛАТА доступна людям ЛИШЕ при їх переміщенні із зони бойових дій в область, де не проходять бойові дії. Хто переїхав У МЕЖАХ однієї області бойових дій, наприклад, Київської або в іншу область бойових дій, наприклад, в Одеську – виплата НЕ нараховується. Перелік областей визначений розпорядженням КМУ від 06.03.2022 № 204-р.

ЦЕ СПРАВЕДЛИВО???

Обидві категорії – УКРАЇНЦІ, обидві потребують державної підтримки та грошей на їжу для сімей.

Тому й прошу максимального розголосу й поширення, щоб ДОПОМОГТИ тим людям, які НЕ МОЖУТЬ отримати статусу переміщеної особи або ж НАДАТИ їм інший статус і впровадити для них механізм із надання допомоги.

Сподіваюся на підтримку ЗМІ та лідерів громадської думки. Хай розголос такого недопрацювання дійде до урядових кіл і там це оперативно виправлять.

Мій Телеграм: https://t.me/advokatsimutin.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram