#

Людмила Полях (журналіст): Про ставлення мера Дикого до місцевих ЗМІ

31.08.2018 09:33
Людмила Полях (журналіст): Про ставлення мера Дикого до місцевих ЗМІ

На сесію виносять проект рішення про створення телерадіокомпанії "Місто". Комунальне буде підприємство розповідати городянам про все, що робить наша влада за ваші, шановні білоцерківці, податки.

Це при тому, що нині існуючі ЗМІ не можуть отримати відповіді на свої запити більше місяця.

Розкажу про свій досвід. Звернулася із запитом до відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування БМР ще 27 липня 2018 року.

Станом на 29 серпня відповіді немає. Марія Беркут, керівник відділу повідомила, що відповідь підготували і відправили на підпис міському голові Геннадій Дикий. Уточнити, коли буде підписано, можна в оргвідділі. Оргвідділ відповів, що таким не займається. Треба дзвонити у канцелярію. Дзвоню у канцелярію, відповіли, що відповіді не бачили, може вона у міського голови на підписі. Дзвоню до секретаря міського голови, секретар відповіла, що не заглядає у папку, що там лежить на підпис. І порадила звернутися у канцелярію.

Шановний Геннадій Анатолійович, скажіть, будь ласка, як я можу подати точку зору влади у своїй статті, якщо ви, як влада, порушуєте ЗУ "Про доступ до публічної інформації", не можете надіслати відповідь у максимально допустимий термін 20 днів і ваші підлеглі не спроможні сказати, де ж поділася відповідь???

Геннадій Дикий, може перед тим, як створювати щось комунальне, навчетеся хоча б відповіді надавати вчасно??

А перед цим редакційний запит "не знайшла" начальник управління архітектури Сніжана Павлова і знайшла його тільки після того, як редакція написала на міського голову повторний запит. За допомогою начальника відділу інформаційних ресурсів Олег Турій пані Сніжана нарешті на своєму столі знайшла запит. Звісно, її відповідь не ввійшла до статті, адже редакція не може по півроку чекати, поки чиновник пориється на столі у пошуках запитів.

Не змогла вчасно відповісти навіть супермодернова Агенція стратегічного розвитку.

А потім не зміг без "волшебного пендєля" у вигляді скарги до міського голови вчасно відповісти керівник парку Шевченка Володимир Грибовський.

Щиро дякую очільникам управління охорони здоровя Денису Яблонському та управління освіти і науки Юрію Петрику, а також Департаменту ЖКГ Анатолію Кравцю, що ви можете вчасно відповісти на запит. Виявляється, не скрізь бардак.

Написала це для всіх білоцерківці. Нехай знають, як міська влада "хоче" аби її позицію було озвучено в місцевих ЗМІ

До відома депутатів, якщо мер каже, що його ніде не показують і конче треба комунальне тв, то майте на увазі: він і не хоче нічого відповідати. Остання прес-конференція була у січні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram