#

Майже рік тому голова КОДА оголосив холодну війну депутатам Київської облради

Тетяна Семенова (заступниця голови Київської облради)

02.02.2022 18:15
Майже рік тому голова КОДА оголосив холодну війну депутатам Київської облради
Тетяна Семенова

Боротьба виконавчої влади з місцевим самоврядуванням на рівні Київської області потерпіла фіаско.

Майже рік тому голова Київської обласної державної адміністрації оголосив холодну війну депутатам Київської обласної ради.

Ми не зважали, працювали в звичному режимі, скликали комісії та сесії, проводили заслуховування та наради.

Та коли прийшов час розглядати проект бюджету Київщини на 2022 рік, очільник Київщини вирішив одноосібно визначити розподіл обласного бюджету, загальним кошторисом в 5,5 млрд грн.

В проекті рішення про бюджет Київщини абсолютно не були враховані пропозиції та рішення Київської обласної ради, потреби комунальних підприємств, установ та закладів!

В нас не було мети виходити з кризою, яка сталась в стінах КОДА та КОР, в інформаційне поле. Але голова КОДА вирішив по - іншому, видавши кілька відео та постів, де звинувачував депутатів обласної ради в штучному не бажанні скликати засідання сесії. А апогеєм цього дійства став "мітинг" під стінами КОДА та КОР, учасники якого навіть не розуміли мету своєї участі, вимагаючи вийти до них Гонтарєву, Рожкову і...Володіна.

Ми прийняли "пас" від Василя Геннадійовича і запросили його та команду адміністрації презентувати "найефективніший, прозорий, збалансований" зі слів губернатора, бюджет.

Наслідки цих заходів вже відомі - вчора очільник КОДА написав заяву на звільнення.

Депутати фракції Європейська Солідарність в Київській обласній раді і в подальшому будуть захищати інтереси жителів Київщини!

Радію, що місцеве самоврядування в Україні міцнішає, депутати гуртуються.

Маю надію, Верховна Рада прийме всі необхідні закони в рамках реформи децентралізції і ми про адміністрації будемо згадувати лише в історії та архівах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram