#

Максим Запаскін (депутат Київоблради): Міський голова придумав прихований податок для білоцерківців!

18.07.2018 10:01
Максим Запаскін (депутат Київоблради): Міський голова придумав прихований податок для білоцерківців!

Вибити бабки у будь-який спосіб – ось справжня мета Білоцерківського міського голови Дикого Г.А. Вибачте, але не можу утриматись від коментів...

На засіданні постійних комісій 12.07.2018 року з приводу термінового зменшення податку на землю під житловими забудовами, яке стало наслідком суспільного напруження від отримання мешканцями міста «листів щастя» з космічними сумами для сплати, міський голова «проколовся» про ще один прихований податок, який сплачується абсолютною більшістю Білоцерківців.

Так, на моє питання Дикий Г.А. заявив, що ОСББ не сплачують жодного податку в бюджет, тому що вони є неприбутковими, натомість ЖЕКи є найбільшими платниками податків до міського бюджету. Займаючи 12, 13 та 14 місця в рейтингу платників, вони додатково спрямовують до бюджету близько 6 мільйонів гривень! 6 мільйонів, Карл, «людських грошей»! А хто не будь спитав у людей, чи згодні вони сплачувати ці 6 мільйонів? Люди сплачують платіжки, які приходять їм від ЖЕКів за обслуговування будинків, а не для наповнення міського бюджету!

Сплачують по тарифах, встановленими незаконними рішеннями виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, тарифах – які не є економічно обґрунтованими, що підтверджується відповідними висновками Держпродспоживслужби, яка проводила перевірку КП БМР ЖЕК №1. Сплачують, незалежно від фінансового стану та якості отриманих послуг. Сплачують…

А на тих, хто не хоче платити та виходить на протести – нацьковують поліцію!

Після такого «спічу», чи залишається у кого не будь аргументи проти створення ОСББ щоб самостійно утримувати свій будинок. Виключно свій, а не зграю чиновників виконкому з усіма радниками, які отримують Вашим коштом премії, кожна з котрих дорівнює доходу десятків пенсіонерів разом узятих.

На мою думку, бюджет міста має бути соціальний, а не будівельний. Не потрібно витягувати у людей останнє! А ОСББ тримайтесь – доки Ви, так само як ЖЕКі не перетворитесь у «вишибал» грошей з мешканців міста в бюджет, Ви будете не цікаві для цієї влади. Як мінімум до наступних виборів….

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook