#

Масштаби трагедії: про дерибан навчально-спортивної бази для греблі в Вишгороді

Ольга Василевська-Смаглюк (народна депутатка, 96 округ)

30.04.2024 11:45
Масштаби трагедії: про дерибан навчально-спортивної бази для греблі в Вишгороді

Дерибан навчально-спортивної бази для греблі в Вишгороді. 

ПОДРОБИЦІ. 

Щоб ви розуміли масштаби трагедії. 

Виношування планів з приватизації бази, що знаходиться на самому березі Київського моря, в ділків була ще до війни. 

Напередодні повномасштабного вторгнення навіть приїжджали очільник департаменту спорту КОВА Сергій Тимофеєв та представники Офісу Президента, щоб подивитись на шалений потенціал бази та вивчити «ідею» одного з обласних депутатів щодо державно-приватного партнерства в цьому закладі спортивної підготовки. Утім, почалася велика війна і на деякий час плани відклали. 

Тут важлива ремарка. Користуючись воєнним станом, на воду можна вийти лише за дозволу районної адміністрації. Вихованцям НСБ дозвіл не дали, зате Вишгородська районна адміністрація наштампувала такі дозволи «задля проведення тренувань» деяким іншим приватним закладам відпочинку. Тепер незадорого чоловіки і жінки не спортивної зовнішності легко проводять час на катерах по всьому берегу Дніпра. А діти, які готуються до змагань на базі НСБ — ні. Тобто зробили все, щоб викурити дітей з бажаної території. 

Утім, з того часу очільник департаменту спорту Тимофеєв доріс до роботи в міністерстві спорту і очолив «робочу групу» з розгляду питання по базі, тож плани приватизувати НСБ знову зʼявились на горизонті. 

Цьому передували перипетії з рішеннями сесії Вишгородської міськради щодо банкрутства бази, потім списання майна НСБ, про що відкриті кримінальні провадження. 

Треба віддати належне Офіс Генерального прокурора, вони за ці роки наловчились усіляко протидіяти виведенню бази з комунального майна міста. І вже тонко натякають ініціаторам приватизації зупинитись. Але ніт. Хоча ні ПКД, ні експертизи на будівництво нової бази немає. Зате обклались рішенням міськради про оголошення аукціону з продажу земельної ділянки розміром більше 1 гектара.

Минулого тижня ні з того, ні з сього місто почало демонтаж бази. Нібито є договір між базою та столичною фірмою АВМ КОНСТРАКТ на демонтаж 19 будинків на території бази. Ціна демонтажу — дешевше бруду — близько 70 тис грн. Тому тендер на демонтаж не проводили. ПКД на будівництво нового комплексу бази ніхто не бачив. Але вже поспішають демонтувати наявне. 

Довелось згадати молодість і самотужки провести легеньке розслідування. 

На території бази, яка є огородженою і туди нікого без дозволу керівництва НСБ не пускають, стоять побутівки для будівельників. Виявилось, що будівельники працюють на території сусіднього приватного закладу, де розміщені приватні тенісні корти, підконтрольні тому ж таки депутату Київської обласної ради, який і промотує "державно-приватне партнерство" з ліквідаціі НСБ та будівництво «державно-приватного» закладу, де, за його задумом, будуть розміщені державно-приватні: готель, ресторан, елінги тощо.  

В чому фішка? Все просто: поряд приватний заклад для занять тенісом, спорт-бар, але місця мало! треба розширятись. А комунальна НСБ - солодкий шмат прямо на березі. 

Фірма АВМ-констракт за дивним збігом обставин, проводить внутрішні роботи на приватних тенісних кортах, а у вільний від роботи там час заключила контракт на демонтаж будівель НСБ просто у 50 метрах від приватних кортів на комунальній території. 

один з засновників компанії, яка незадорого все там демонтує, має таке ж ПІБ як і засновник іншоі київської компанії ТМК-ІНЖЕНЕРІНГ, яка до вторгнення мала в засновниках громадянина рф. 

Але це вже деталі. Для правоохоронців. 

Головне, що демонтаж ми зупинили. Дякую мешканцям Вишгорода, батькам, тренерам, дітям за підтримку.

На зображенні може бути: 3 людини, трава та дерево

На зображенні може бути: вітряк

На зображенні може бути: 3 людини та текст

На зображенні може бути: дерево та трава

На зображенні може бути: трава

На зображенні може бути: трава та дерево

Читати "Моя Київщина" у Facebook