#

"Медіаоборона" розпочала оцінку зруйнованого житла в Київській області

Денис Січевий (депутат Київської обласної ради)

30.06.2022 12:03
"Медіаоборона" розпочала оцінку зруйнованого житла в Київській області

Я, разом з проєктом "Медіаоборона", допомагаю українцям отримати експертизу збитків, яких завдала війна. Робимо це безкоштовно і без чиновницьких примх.

На фото - мешканець Гостомеля Наталя та її зруйнований будинок. Вона з чоловіком та його мамою проживають в житловому будинку. Їм і пощастило, і не пощастило одночасно. На їхній вулиці є вцілілі будинки, а у них тепер – тільки небо над головою. Сім’я вижила дивом. Російський БМП прицільно влучив в їхній дім, почалася пожежа. 80-річна свекруха була в цей час вдома. Наталя і досі хапається за серце, згадуючи ті страшні хвилини. "Бабуся вижила, нам просто пощастило". Будинок спалахнув, чоловік вибіг гасити пожежу, але зміг лише позакривати двері всередині, аби вогонь не охопив все. Наталя крізь сльози розповідає, як раділа, що хоч щось вціліло – на кухні залишилися борошно та крупа.

Сьогодні будинок Наталі оглядають експерти та юристи "Медіаоборони".

ЯК ДОПОМАГАЄ МЕДІАОБОРОНА?

Ми отримали сотні заявок про зруйновані будинки, опрацювали їх та розпочали процес оцінки. Зараз літо, люди живуть поряд зі зруйнованими оселями у літніх кухнях та просто неба - чекають на експертизи, аби зафіксувати пошкодження та розпочати ремонт. Осінь прийде вже скоро, люди поспішають. Сім’я Наталі готова ремонтувати дах та стіни.

Ми розпочали роботу з Гостомеля. Тут близько 3 000 пошкоджених осель. Заручившись підтримкою голови ОТГ Тараса Думенка, місцевих депутатів, депутатів Київської облради, запросили ліцензованих фахівців до співпраці. 

Проєкт реалізовує Громадська організація "Медіаоборона" та "Центр Експертизи Власності" за підтримки Адвокатського об’єднання "Принцип". Ми вдячні за таку співпрацю. 

Нас часто запитують, чим відрізняється проєкт "Медіаоборона" від державного проекту "Дія"? Все просто - ми надаємо людям можливість оцінити свої збитки,  не очікуючи створення комісій та виїзду чиновницьких делегацій. 

Оцінив - відбудував - звернувся за компенсацією. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram