#

Межі Бучі захищені і право землекористування тепер ніхто не поставить під сумнів

Анатолій Федорук (міський голова Бучі)

22.06.2021 17:27
Межі Бучі захищені і право землекористування тепер ніхто не поставить під сумнів
Шановні бучанці!
З радістю повідомляю – нарешті закінчилася семирічна епопея із судовою тяганиною навколо 890 га землі Бучі, яку нібито незаконно виділяли у приватну власність після 2002 року.
Верховний Суд України поставив крапку в нашій суперечці з прокуратурою і підтвердив факт, про який ми говорили одразу, щойно було оголошено перші публічні підозри і припущення. Бучанська міська рада мала повне право розпоряджатися всіма землями, у тому числі й землями Лісової Бучі – і до 2002 року, і в 2006, і в 2014, і подальших роках.
Ніяких окремих суцільно вкритих лісом 890 га, які можна було б "роздерибанити", "розікрасти" чи "роздати" комусь без належних, законних підстав, просто не існувало в природі. Уся ця земля перебувала в межах нашого міста – школи, садочки, підприємства, оздоровчі бази відпочинку, парки, сквери і приватні будинки.
Документально доведено: Буча органічно розросталась із дачного селища початку 20-го століття до повноцінного міста і районного центру на початку століття 21-го. Бажання окремих представників правоохоронних органів, псевдоактивістів та заїзжих гастролерів-чиновників зманіпулювати звинуваченнями розбилося об доведені і підтверджені судом факти, які тепер не підлягають жодному оскарженню.
26 тисяч мешканців Бучі, які ще кілька років тому були "підвішені" через "революційні наміри" чиновників з Києва позбавити їх майна та землі, на якій це майно розташоване, нині можуть зітхнути з полегшенням. Адже межі міста захищені і право землекористування тепер ніхто не поставить під сумнів.
Ба більше, маємо підтверджену Верховним Судом міцну основу для подальшого розвитку міста Буча, яке уже сьогодні є прикладом для багатьох міст України щодо гармонійного зростання і ефективного захисту громадою своїх прав.
Дякую команді адвокатів, співробітникам юридичного управління міської ради, які протягом семи років супроводжували цей процес у судах, відстоюючи кожну літеру, кожну сторінку в десятках томів доказів. А також кожному мешканцю Бучанської громади, хто підтримував нас і не сумнівався в правильності обраного разом вектора розвитку нашого прекрасного міста.
Читати "Моя Київщина" у Facebook