#

Ми входимо в новий рік із найбільшим бажанням справедливого миру

Митрополит Епіфаній (Предстоятель Православної церкви України)

02.01.2024 10:25
Ми входимо в новий рік із найбільшим бажанням справедливого миру

Минають останні години 2023 року. На порозі – рік новий, незвіданий, невідомий. Із чим ми входимо в чергове новоліття? Не з прагненням війни, не зі злом, не з дияволом – із цим залишається наш ворог, агресор, окупант. Ми входимо в новий рік із найбільшим бажанням справедливого миру, із любов’ю до рідних і до України, із жертовністю, із якою наші захисники боронять нас на фронті, зі співчуттям до горя ближніх, із небайдужістю до людей… Ми, українці, входимо у новий рік – із Богом в душі і серці, із нашими щирими молитвами, із вірою і надією на нашу велику, справедливу перемогу. 

Ми зранені, але нескорені. Ми зазнали багатьох втрат, але залишаємося непереможними. Ми справді стомлені, але духом міцні й сильні. Ми непорушні у своєму бажанні утверджувати правду, любов, підтримувати тих, кому важко. Тому ми досі не стаємо на коліна, окрім як перед Богом, ми не зламалися, як того хотів ворог. 

Комусь рік, що минає, здався напрочуд коротким, комусь – занадто довгим. Це тому, що час – дивна річ: його так мало, коли щось робиш або кудись спізнюєшся, і так багато, коли просто чекаєш... Тому, коли здається, що до перемоги – ціла вічність, то треба надалі робити задля неї добрі справи, наближати її крок за кроком, робити свій посильний внесок, із користю проживаючи час, який відведений для нас у цьому світі. 

Новий рік завжди приносить зміни. Віримо і молимося, щоби вони були на краще, на добро і утвердження такого бажаного і дорогоцінного для нас миру. І хоча знаємо, що попереду буде важко, бо ворог не відступає і лютує, але віримо, що дійдемо до перемоги, до нашої духовної весни, до оновлення і розквіту. Якраз у час різдвяного періоду сонце вже повернуло на весну. Тож, які б далі не лютували морози, яка б не здіймалась хуртовина, але день потроху стає довшим, а ночі коротшими, відтак стає більше світла і надії. 

Світла, тепла, надії і ПЕРЕМОГИ бажаю всім нам у новому році. Нехай мир і благословення Боже спочивають на кожній людині, яка прагне і чинить добро. Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!

Читати "Моя Київщина" у Telegram