#

На Переяславщині зростає кількість пограбувань помешкань громадян

Юрій Бобровнік (ексзаступник Переяслав-Хмельницької РДА)

26.01.2021 09:30
На Переяславщині зростає кількість пограбувань помешкань громадян

Висловлю підтримку міському голові з приводу його позиції, щодо неналежної роботи поліції!

Я, як депутат Бориспільської районної ради, висловлюю повну підтримку голові Переяславської міської громади В’ячеславу Саулку у питанні визнання незадовільною роботу відділу Переяславської поліції.

За останні 4 роки накопичилося вже тисячі справ, відкритих за заявами громадян, які не розслідуються належним чином.

На Переяславщині тільки зростає кількість пограбувань помешкань громадян, особливо в селах. Старенькі одинокі люди в селах взагалі бояться отримувати готівкою орендну плату за пай, бо злочинці приїдуть із катуваннями та відберуть їх кровні. Це вже не раз відбувалося у наших селах.

Нагадаю, що на минулому тижні в Хоцьках люди самотужки організувалися «у вартових села» і впіймали грабіжників, не поліція їх піймала, а люди.

Ті справи, які все таки під тиском громадськості були передані до судів, в судах розвалюються, адже не професійно слідчими були складені. Чи навмисно не професійно.

Я особисто знаю кримінальні впровадження за заявами громадян, які слідчі поліції закривали навіть не розслідуючи, а прокуратура неодноразово відновлювала їх впровадження, міняла слідчих, проте справи так і не розслідувалися. Доволі часто, після отримання заяви та відкриття кримінального впровадження, слідчі навіть не викликали заявника і не намагалися отримати якість додаткові деталі які б могли допомогти розкрити на їх погляд, вже серійної крадіжки чергової газонокосарки.

Навіть були випадки коли люди самі проводили розслідування, вказували на того, хто то те зробив, все рівно поліція нічого не робила. Їм байдуже, адже у них черга нерозкритих справ, і коли дійде черга до Вашої заяви, то поліція закриє її з причини того, що закінчився термін на її розслідування.

Вже не один рік підтримую ідею створення Муніципальної поліції (варти), неодноразово озвучував це на засіданнях колишньої Переяслав-Хмельницької районної ради.

Звісно це має бути комунальна установа, заклад чи підприємство і його працівники фінансуватися із бюджету громади. Звісно туди мають бути відібрані чесні люди, що або служили в міліції (поліції), мають юридичну освіту, і знають як свою роботу синхронізувати так, щоб юридичне оформлення виявлених ними порушень мали в подальшому юридичну перспективу в судах чи адміністративну відповідальність для порушника.

Останні події коли п’яні збивають дітей, жінок, чоловіків, вбивають хлопчика у місті, і винні уникають покарань, вказують на те, що громада має самотужки взятися за наведення порядку, оскільки поліція дійсно не здатна відновити справедливість.

Муніципальна варта, які мінімум з може попередити і запобігти правопорушенню.

Те, що депутати міської ради відклали голосування на місяць з приводу звернення до керівництва Поліції, мотивуючи це тим, що потрібно дати час попрацювати їм ще місяць, щоб щось змінилося.

Шановні за останні 4 роки нічого в позитивну сторону не змінилося, не зміниться й через місяць.

Читати "Моя Київщина" у Telegram