#

На території Обухівської міської ОТГ оголошено медико-біологічну надзвичайну ситуацію

Олександр Левченко (мер Обухова)

20.03.2020 08:52
На території Обухівської міської ОТГ оголошено медико-біологічну надзвичайну ситуацію

Шановні мешканці громади! Вважаю необхідним звернутися до вас із наступною важливою інформацією. Усі ми розуміємо серйозність ситуації, яка склалася у світі стосовно поширення нового захворювання – коронавірусної інфекції. Україну також не оминули випадки цього захворювання. Стосовно нашого регіону, хочу повідомити, що в Обухівському районі зафіксовано два випадки коронавірусної інфекції. У тісному контакті з родиною хворих перебувала одна із мешканок міста Обухова. Зараз вона перебуває в самоізоляції під наглядом сімейного лікаря, симптомів захворювання в неї не виявлено.Обухівською міською радою було вжито ряд необхідних заходів, щоби запобігти поширенню інфекції в громаді. На території Обухівської міської ОТГ оголошено медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру місцевого рівня, створено Штаб із ліквідації наслідків.

З резервного фонду міської ради виділено більше півмільйона грн. для закупівлі необхідних засобів дезінфекції та захисту, а також тестів для діагностики коронавірусу та кисневих концентраторів. На території громади запроваджено карантин в усіх освітніх, дошкільних та позашкільних закладах. Призупинено роботу торговельних центрів, закладів громадського харчування, спортивних і розважальних закладів та установ, крім продуктових та господарських магазинів, аптек, автозаправок та страхових компаній. 

За порушення правил карантину передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Органи державної влади та місцевого самоврядування переведені на посилений режим роботи. Шановні мешканці громади! Велике прохання віднестися з великою відповідальністю до обмежувальних заходів. Залишайтеся вдома, обмежте спілкування з рідними та близькими.

Якщо ви нещодавно повернулися з-за кордону чи перебуваєте в групі ризику, будь ласка, самоізолюйтеся, а при перших ознаках недуги зверніться до свого сімейного лікаря, або за телефоном 103.

У випадках, якщо вам необхідно придбати продукти чи відвідати аптеку, попросіть про це своїх рідних, близьких, знайомих, сусідів , щоби вони допомогли. Досвід країн, які зараз борються з епідемією, вказує, що найкращий спосіб уберегтися від зараження – це самоізоляція.

Не піддавайтеся паніці та з великою відповідальністю й розумінням поставтеся до всіх запобіжних заходів у місті, не наражаючи на небезпеку себе та рідних.

Читати "Моя Київщина" у Telegram