#

Надія Карпенко (голова ГО "Фонд громади Білоцерківщини"): цей день в історії

21.03.2019 16:09
Надія Карпенко (голова ГО "Фонд громади Білоцерківщини"): цей день в історії

Перший місяць весни подарував світу багато знакових особистостей. У березні народилися: Овідій, Веспуччі, Мікеланджело, Декарт, Вівальді, Бах, в Україні - Шевченко, Ліна Костенко, Вербицький, Івасюк, Пимоненко. Учора, 20 березня, виповнилося 380 років від Дня народження Івана Степановича Мазепи, Гетьмана, котрий незмінно тримав булаву протягом майже 22 років (8081 днів). Мазепа був дійсно великим і мудрим полководцем. Господь ще тоді відкрив Йому очі, хто є ворогом України і від кого потрібно боронити рідну землю. Минули століття, а історія, на жаль, повторилась...

Я горда, що народилась в цьому свободолюбивому білоцерківському краї. У далекому 1572 році в долині річки Кам’янка серед пахучого лугу та пишних садів виникло поселення, яке було подароване польським королем Сигізмундом I знатному магнату Мазепі. Так і народилися села Дрозди та Мазепинці, які зараз є однією адміністративною одиницею.

Постать Мазепи - цікава й водночас неординарна. Він і справді був Лідером нації, а Його особистість завжди буде в історії... Тож з Днем народження, Великий Гетьмане, мій земляче!

А нам, нащадкам, варто віддавати шану тим Великим мужам, що виборювали незалежність України багато століть тому. Час іде, історія пишеться під кожну епоху, але для того, щоб мати правильне твердження щодо історичної постаті, вивчаймо, аналізуймо, зважуймо та маймо сміливість висловити власну думку!

Читати "Моя Київщина" у Telegram