#

Надія Савчук (журналіст): Чим завершиться конфлікт навколо музичної школи №3 в Білій Церкві

07.05.2018 08:00
Надія Савчук (журналіст): Чим завершиться конфлікт навколо музичної школи №3 в Білій Церкві

Днями до мене звернулася голова Білоцерківської міської профспілкової організації працівників сфери підприємництва Олена Кукліс стосовно подій, що відбуваються в комунальному закладі Білоцерківської міської ради Білоцерківська музична школа №3. Зокрема, вона розповіла про тиск на активного члена профспілки, голову первинної профорганізації «Акорд», вчителя музики Лариси Юрченко. Окрім того, корупційні дії директора школи Ніни Павлової вийшли на такий рівень, що у членів профспілки терпіти беззаконня  вже не було змоги.

Так, в навчальному закладі 5-річна боротьба за справедливість  переросла у судову тяганину. Активісти педагогічного колективу не хотіли терпіти самоуправства і корупційні схеми сім’ї Павлових, а кому зовсім допекло беззаконня – одразу потрапив в немилість директорки. Апогеєм конфлікту став безпрецедентний випадок – сім’я директриси пішла на злочин і вигадали подію, якої не було – нібито побиття доньки директорки Павлової Г.А. та, як результат, звільнення Юрченко Л.В. з роботи. Це незаконне звільнення є нічим іншим,  як помста за те, що Юрченко Л.В. відстоювала права та інтереси працівників школи, викривала злочинну діяльність та службові злочини директора КЗ БМР БМШ №3 Павлової Н.О. та її дочки викладача цієї ж школи Павлової Г.А. Саме так розпочався новий 2017-2018навчальний рік в житті Лариси…….

24 квітня під міськрайсудом відбулась акція в підтримку Лариси Юрченко за участю членів профспілки, викладачів Білоцерківської музичної школи №3,  батьків учнів та активістів Правого сектора. В судовому засіданні повинна була слухатися кримінальна справа відносно Юрченко Л.В. за ч.1 ст.125 КК України (легкі тілесні ушкодження), сфальсифікована сімейством Павлових.Досудове слідство вів слідчий Білоцерківськоговідділу поліції ГУ НП в Київській області Фаєр І.В. та здійснював нагляд за дотриманням законності прокурор Білоцерківської місцевої прокуратури Лужецька Т.І.. На думку учасників акції слідство було чомусь було проведено односторонньо.

Але про все по порядку. Вже майже рік триває цей конфлікт, в якому тепер розбирається місцева феміда.  Тобто наклеп став зручним підґрунтям для звільнення незручної підлеглої, яка разом з колегами однодумцями ще з 2015 року почала викривати злочинні дії директора  Павлової Ніни Онуфріївни.

71 річна керівниця закладу  - Павлова Ніна Онуфріївна згуртувала навколо себе такий собі цілий сімейний клан: дочка, зять, племінниця. Всі вони займають певні посади в музичній школі.  Тут слід відзначити що де-юре,  Ніна Онуфріївна  керує в школі, а де факто цим керманичем є її дочка Ганна, яка  займала посаду завуча школи близько 10-ти років, а на сьогодні є викладачем.  Що в кримінальному кодексі називається перебиранням владних повноважень. Директор школи Павлова Н.О. допустила конфлікт інтересів, а це є корупційне правопорушення. Судами Павлову Н.О. визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1, ч.2 ст. 172-7 КУпАП, та винуватість даної особи у вчиненому є повністю доведеною.

Першим дзвіночком для вчителів стало те, що у 2014 році вони випадково побачили документи із прізвищами людей - нібито працівників музичної школи, яких ніколи ніхто не бачив на робочих місцях у закладі. Через ці «мертві душі» у 2015 році проти директорки було відкрито кримінальну справу, розслідування якої триває й досі.  В 2016 році після службового розслідування директора було звільнено з посади школи та висунута  підозра в корупційних злочинах. Але невдовзі  рішенням суду Ніну Павлову було поновлено на роботі в якості директора Білоцерківської музичної школи №3, але не в якості директора Комунального Закладу Білоцерківської Міської Ради Білоцерківська музична школа №3. Після поновлення директора педагоги школи  вимушені були писати заяви в поліцію, адже з боку Павлової Н.О., Павлової Г.А. та їхніх  прибічників лунали прямі погрози, які стосувались кадрових рішень.  Втім поліція на них не реагувала. Відтоді директором було незаконно звільнено декількох працівників, які навіть не були ознайомлені з відповідним наказом. Люди не отримали ніяких компенсацій, не писали жодних заяв про звільнення. Більш того, їм навіть не були видані на руки трудові книжки. Серед цих працівників опинилася і педагог школи Юрченко Л.В.. Цим своїм цинічним  вчинком Павлові принизили її честь та гідність, скомпрометували педагога перед учнями, їхніми батьками, колегами, перед усією громадою міста!!! Як наслідок, в Лариси Юрченко дуже погіршився стан здоров’я. Незаконно звільнивши педагога з роботи, директор школи Павлова Н.О. залишила Ларису Юрченко без коштів на лікування та існування.

Незаконні звільнення працівників стали підставою для відкриття чергових кримінальних проваджень. Про те не всім судилося дочекатися справедливості. За цей час колектив втратив одного із  співробітників, нещодавно, незаконно звільнений сторож музичної школи, тяжко переживаючи цю ситуацію, не витримав – в нього зупинилося серце.

Наразі проти директорки музичної школи  порушені кримінальні справи за ст.172 ст. КК України за незаконне звільнення. Проти її доньки, викладача Ганни Павлової порушено кримінальну справу за ст. 383КК України введення правоохоронних органів в оману. На слідчого Фаєра І.В. заведено кримінальну справу за ч.1ст. 365  КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), та ч.1ст. 374КК України (порушення права на захист).    

З цього приводу голова Білоцерківської профспілки працівників сфери підприємництва Олена Кукліс неодноразово зверталась і до міського голови і до депутатської комісії Білоцерківської міської ради. Наразі вже є рішення про перевірку музичної школи, яка має відбутися найближчим часом. 

В цілому відкрито 7 кримінальних справ, які пов’язані з прізвищем Павлова… Павлова Ніна Онуфріївна внесена до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення. Чи має право ця людина займати керівну посаду дитячого навчального закладу культури– залишається питанням, в якому ще місцевій владі потрібно розбиратися.  

Та вже 11 травня відбудеться наступне судове засідання у справі відносно Лариси Юрченко.  Варто сказати, що завдяки ухвалі судді Шовкопляс О.П. судові засідання є чомусь закритими.  Профспілки хочуть привернути увагу громадськості, аби відстояти гідність та справедливість.

Читати "Моя Київщина" у Facebook