#

Нарешті у Михайлівському храмі залунала молитва українською мовою!

Сергій Возний (ексголова Києво-Святошинської райради)

14.07.2023 15:05
Нарешті у Михайлівському храмі залунала молитва українською мовою!
Сергій Возний

Учора відвідав чудове містечко Білогородка.

13 липня щороку Свята Православна церква згадує пам'ять собору дванадцяти апостолів, учнів Ісуса Христа. Ця традиція сягає історією у 1197 рік: ще за часів Київської Русі у Білогородці був споруджений і освячений древній храм на честь дванадцяти апостолів, який став кафедральним храмом білогородських єпископів.

Символічно, що сьогодні на храмове свято завітав предстоятель нашої канонічної і помісної автокефальної Православної церкви України блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Він відслужив урочисту Божественну Літургію у Михайлівському храмі. Цей храм багато років був у духовній неволі московського патріархату, та нещодавно громада храму ухвалила рішення воз'єднатися з ПЦУ.

Особливо мені приємно, що я і моя команда правозахисників і юристів допомагала Михайлівський громаді захистити свій державницький вибір. Нарешті у Михайлівському храмі залунала молитва українською мовою! Молитва за Україну, за її волю, за наших воїнів-захисників і за весь український народ.

Після богослужіння блаженніший митрополит Епіфаній нагородив мене високим церковним орденом. Велика вдячність нашому духовному лідеру Епіфанію за таку нагороду і за таку високу оцінку мого служіння українському народу, мого служіння громаді.

Вважаю, що ця нагорода — для усіх моїх однодумців, для команди людей, які на волонтерських засадах захищають право вірян ПЦУ мати власну церкву, молитися Богові українською мовою, не боячись переслідувань з боку агентів Кремля!

Ми продовжуємо нашу боротьбу. Ми переможемо, бо з нами правда, з нами Бог! 





Читати "Моя Київщина" у Facebook