#

Наша школа отримає фінансування від Державного фонду регіонального розвитку

Руслан Кузьменко (депутат Київської обласної ради)

13.03.2020 10:02
Наша школа отримає фінансування від Державного фонду регіонального розвитку

Дорогі друзі, вітаю вас із початком чергового проєкту в Ржищівській ОТГ - Кабінетом Міністрів України затверджено капітальний ремонт Піївської школи І-ІІІ ст. Ржищівської ОТГ.

Сталося неможливе! Тільки уявіть собі - наша школа увійшла в п’ятірку шкіл Київської області, які попали у фінансування програми Державного фонду регіонального розвитку! Початок реалізації проекту - 2020 рік.

Над реалізацією цього проєкту ми почали працювати з моменту утворення Ржищівської ОТГ, місцеві жителі та колектив закладу визначили ремонт сільської школи, яка знаходиться в аварійному стані, як самим приоритетним завданням. Першим кроком було залучення коштів з обласного бюджету на виготовлення проєктно-кошторисної документації, далі вже подавали документи до Державного фонду регіонального розвитку. Наводили аргументи, відстоювали проєкт, доводили його важливість для нашої громади.

Друзі, ми зробили те, що ще вчора здавалося неможливим, - було багато скептиків, які казали, що ми це не зможемо. Але нас такі балачки не зупиняють - колись дехто казав, що ми громаду не створимо, не отримаємо кошти на ремонт Ржищівської школи, а ми вже все зробили. Раніше дехто казав, що ми не зробимо центральну дорогу, а подивіться яка вона зараз красива. Так само казали і про два садочки, і про дитяче відділення, і про ЦНАП, і про амбулаторії, і про всі ті дороги, які ми вже зробили... Попри всі ці балачки, ми вперто рухаємося вперед, розбудовуючи нашу громаду. І хто б там що не говорив, а наступним нашим проєктом в освітній сфері буде реконструкція гімназії «Гармонія» (колишня Ржищівська ЗОШ І-ІІ ст.).

Загальна вартість проєкту з реконструкції Піївської ЗОШ І - ІІІ ступенів — понад 28 млн грн. 10% від цієї суми, а саме 2,8 млн грн, заплатить Ржищівська громада, як свою частку співфінансування.

Я хочу подякувати в першу чергу Київській обласній адміністрації, за те що почули про нашу біль і подали нашу школу на затвердження в Кабінет Міністрів України, Київській обласній раді за підтримку та розуміння, а також депутатам Ржищівської міської ради, які підтримали дітей, батьків та колектив Львівської школи та на сесії проголосували за співфінансування (для подачі пакту документів на участь у проєкті необхідно було рішення Ржищівської міської ради про готовність у разі підтвердження проекту надати свою частку співфінансування), а саме:

- Денисенко Вікторії Анатоліївні;

- Довбиш Ірині Сергіївна;

- Головку Василю Яковичу;

- Чорненькой Крістіні Іванівні;

- Бролю Ігорю Івановичу;

- Терещенку Андрію Григоровичу;

- Горашу Ігорю Михайловичу;

- Ільєнку Сергію Івановичу;

- Кульбачному Миколі Олександровичу;

- Рудковському Дмитру Олександровичу;

- Папіженко Оксані Іванівні;

- Різниченку Івану Семеновичу;

- Богданцю Олексію Адольфовичу;

- Ремезу Віктору Анатолійовичу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook