#

Насаджування партійної системи на рівень громад стане причиною масових протестів у країні

Сергій Замідра (колишній селищний голова Немішаєвого)

16.07.2020 11:50
Насаджування партійної системи на рівень громад стане причиною масових протестів у країні

Лідери громад активно підписуються проти проведення місцевих виборів у невеликих громадах за партійними списками. Право депутатів громад на самовисування незалежно від політичної сили слід відстоювати наполегливо. Cьогодні перед Верховною Радою на мирну акцію зібралися представники громад із усієї України. Зібрані підписи та звернення передані Голові Верховної Ради, особисто голові Голосу Кірі Рудик та голові "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Тексти звернення отримав кожен депутат на особисту електронну пошту та частина сьогодні на руки. Першими до представників громад значним складом вийшла підтримати фракція "Голос", яка системно підтримує позицію по неприпустимості партизації виборів у малих громадах. Від "Слугпершою була депутатка нашого 96 округу Ольга Василевська-Смаглюк, якій довелося витримати досить непростий тиск борців за райони. Щодо партизації вона повністю на стороні захисту інтересів наших громад та проти зниження межі до 10 000 виборців. Голова профільного комітету Андрій Клочко завірив представників громад що він особисто проти суттєвого зниження межі партизації та не підтримує норму 10 000 виборців. Переговорив та передав особисто звернення лідерів громад представникам більшості фракцій у Верховній Раді.

Вдалося передати Звернення Юлії Тимошенко, але поспілкуватися й передати особисту думку малих громад не зовсім вдалося. Спробую донести завтра перед голосуванням. Більшість депутатів розуміють, що жорстке насаджування партійної системи на рівень громад визве масові протести у країні та призведе до зниження рейтингу тих політичних сил, які підтримають таку позицію. Завтра напружений день боротьби.

Читати "Моя Київщина" у Telegram