#

Настав час активно розвивати зв’язки та співпрацю в межах Київської агломерації

Орест Криштафович (кандидат у депутати Київської облради від партії "УДАР")

21.10.2020 14:30
Настав час активно розвивати зв’язки та співпрацю в межах Київської агломерації

Тісна співпраця Києва з прилеглими населеними пунктами може вирішити низку болючих проблем, із якими сьогодні стикаються жителі. Одна з таких проблем це затори в Києві.

Кияни відчувають щоп’ятниці та щонеділі велику міграцію. А зранку та ввечері так звану маятникову міграцію, коли люди не живуть у Києві, а просто працюють.

У співпраці з прилеглими населеними пунктами можна розширити під’їзди до Києва та вирішити цю проблему.

Також АТОшники, ветерани, пенсіонери, інваліди, які проживають в Києві, незадоволені відсутністю пільгового проїзду в прилеглі території, де в них може бути дача, родичі, земельна ділянка, відпочинок тощо. У той же час жителі цих територій обурюються відсутності опції для них у картці киянина. Для киян із невеликим рівнем статків відпочинок для дітей у прилеглих територіях - величезна мрія.

Проблеми можна вирішити тільки спільно в межах агломерації.

Спільні території пріоритетного розвитку викликають значний інтерес у київського бізнесу. Але без взаємодії місцевої влади між собою це неможливо реалізувати. Агломерація – майданчик, де всі рівні та кожен має голос. Рішення приймаються не компромісом, а консенсусом.

Сьогодні більшість киян (82%) погоджуються, що столиця та прилеглі громади вже зараз мають на рівних умовах домовитися про спільне фінансування спільної інфраструктури. Про це свідчать результати соцдослідження Ради Європи.

Зараз настав час активно розвивати зв’язки та співпрацю в межах Київської агломерації (надміське формування, що включає в себе столицю і передмістя).

Читати "Моя Київщина" у Telegram