#

Наталія Мельничук (активістка): парк у центрі Білої Церкви в жахливому стані, я каталася на цих гойдалках більше 30 років тому

19.06.2019 11:11
Наталія Мельничук (активістка): парк у центрі Білої Церкви в жахливому стані, я каталася на цих гойдалках більше 30 років тому

Вчора були в Білій Церкві. Погуляли в улюбленому дендропарку Олександрія. А потім поїхали з дітками покататися на атракціонах.
Те, що відбувається в центральному парку ім. Тараса Шевченка (колись він був Парк Петровського) - не описати словами...
Металобрухт з 80-х років, без змін замість гойдалок.

Ми таки покатались на старому колесі огляду, в якому кабіни більше не крутяться як раніше (що впринципі й не дивно, бо все залізо вже таке старе)

Стрибок в минуле... Совок...

Максимум - парк десь трішки підфарбовують, додали для малючків якісь забавки типу майданчику Рошен, а також мотузковий парк і шахи. Проте жодної реконструкції, глобальної заміни.

Я каталася на цих гойдалках більше 30 років тому. Паровозик, сонечко, дзвоники, а пізніше Човники, Віхор (ланцюгові каруселі), Ромашка, Сюрприз та інші. З них більша частина вже не працює. Асфальт під ногами в ямах, страшний. Ялинка велика в центрі головної клумби повністю засохла. Ніби знімальний майданчик для ретро-кіно.

Так само колись в стародавні часи, за часів динозаврів, в цьому ж парку була "Клітка" - дискотека під відкритим небом з водоймами навколо неї. Місце тусовки молоді. Тепер там покинуті недоламки лавок, палети, сміття й вітер гуляє...

Це ж ніби центр міста, і не Чорнобиля, а найкращого Міста Добра, Білої Церкви!

У мене питання до влади міста. Геннадій Дикий, хто є власником або уповноваженим за цим парком? У кого він на балансі, яким чином контролює таке управління місто і депутати місцевої ради? Чи є плани на його реконструкцію? Яка доля цього парку?

Борис Смуток, дуже прошу вашого та інших депутатів втручання. Дуже хочеться повертатися в місто, яким пишаємось і так, щоб без болю на серці.

Вірю в добро. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook