#

Не довго довелося чекати тиску та "заказух"

Станіслав Семергей (депутат Київоблради)

26.11.2023 12:41
Не довго довелося чекати тиску та "заказух"

Прочитав черговий замовний матеріал дискредитаційного характеру щодо мене та деяких моїх колег, на цей раз від видання «КиївВлада», який одразу підхопили «Vesti.ua».

Краща реакція на «чорнуху» — це відсутність реакції. Але в цьому конкретному випадку хочу висвітлити мету чорнухи, а також пояснити чому авторів цієї маніпуляційної статті зацікавили прізвища тільки 3-х (!) депутатів Київської обласної ради з 84-х (!).

Справа в тому, що деякі політикани не залишають спроб за будь-якої мети розповсюдити свій вплив на Київську обласну раду. Для них каменем у горлі завжди є люди із нульовою толерантністю до корупції та різного роду бюджетних оборудок. Саме тому, ділки безрезультатно намагаються знайти бодай якусь причину щоб облити брудом неугодних.

Будь-яка адекватна людина що прочитає цей матеріал поставить собі запитання: «Ну їздили за гуманітаркою. Повернулись? - так. Ну то й що? В чому проблема?». Але не для замовників цієї статті.

Поясню техніку реалізації цього злочинного тиску.

Враховуючи бажання знайти бодай якісь підстави для відкриття кримінального провадження, робиться подібний «вкид», який ставить під сумнів депутатську, громадську або в даному випадку волонтерську діяльність публічної особи. В статті такі поняття, як «допомога Державі», «допомога друзям, які зараз на фронті в наповнених льодяною водою окопах», «передача харчових наборів сотням сімей в перші тижні після деокупації Київщини» ПІДМІНЕНІ іншими поняттями, наприклад: «сумнівна мета поїздки», «можливість по-тихому виїхати з країни» і тд. Окрім цього в статті йде маніпулятивна привʼязка до інших публічних осіб щодо яких відкрито кримінальні справи за схожими безпідставними звинуваченнями.

Також там задається маніпулятивне запитання, де не відображено відповідь: «чи знаходитесь ви в Україні?». Але ж готуючись до випуску такого «серйозного розслідування» про аж трьох депутатів, видання напевно мало хоча б перейти на сторінку Facebook та ознайомитися з поточною активністю депутата й отримати відповіді майже на всі запитання? Одразу відповім - ні. Тому що мета не обʼєктивність, а формування негативного публічного фону та підстав для кримінального тиску.

Далі «чорнуха» підхоплюється заздалегідь визначеними виданнями та «активістами» які супроводжують її вже власними вигадками. Окремо серед таких хочу виділити людину з підходящою для цього завдання репутацією - Ігоря Колтунова. Колишній журналіст, автор численних замовних медіаматеріалів, а нині колега по фракції «Слуга Народу» в Київській обласній раді вже понад 6 місяців активно розповсюджує про колег по фракції провокаційні та фейкові матеріали, що принижують честь та гідність цих людей (ознайомитися можна на його особистій сторінці, доки не почав видаляти). Це саме той Колтунов, який зводив наклепи на покійного Олега Барну і так не приніс вибачень його родині (за що навіть потрапив у базу сайту «Миротворець»). Лише після цього провокатор спромігся видавити із себе слизьку тезу, в якій зазначив, що: «вважає за доцільне вибачитися перед родиною загиблого військовослужбовця за наклепи і то тільки тому, що його змушує це зробити рішення суду». Цинік найвищої міри. Мені відомо, що колеги по фракції «Слуга Народу» вже неодноразово зверталися до керівництва обласної організації з проханням вжити заходів щодо Колтунова, але жодної реакції та дій відносно провокатора, який зводить наклепи про військовослужбовців та колег немає до цих пір.

Маю певні припущення чому так відбувається, але зараз принагідно хочу звернутися до керівництва осередку з питаннями:

- Чому відсутня реакція обласного осередку на ганебні дії члена партії та фракції СН в Київська обласна рада Колтунова та на його протиправну діяльність, що наносить репутаційної шкоди політичній силі та її представникам?

- Чому відсутня реакція з боку осередку на спроби окремих осіб дискредитувати членів фракції Слуга Народу в КОР, шляхом маніпуляції фактами через підконтрольні ЗМІ та активістів, а також розповсюдження дезінформації про нібито причетність депутатів від СН до незаконної діяльності?

- Чому відстуня реакція керівництва партійного осередку області на спроби окремих осіб впливати на представників правоохоронних органів з метою здійснення незаконного тиску на депутатів фракції СН в Київській обласній раді?

Вишенькою на торті зазначених вище технологій, за задумом замовників, має стати відкриття щодо мене та колег кримінального провадження з використанням підстави: «у звʼязку із повідомленнями в ЗМІ» (про чесність і обʼєктивність цих ЗМІ ви вже ознайомлені). Щоб «пресонути» ще сильніше - обшуки, скоріш за все у вигляді так званих «невідкладних слідчих дій» без ухвали слідчого судді (які згідно закону можуть бути проведені тільки у разі щойно вчиненого злочину з метою не допустити знищення або спотворення доказів). Цю інформацію підтверджують мої джерела в правоохоронних органах, яким вже дехто намагається навʼязати необхідність шукати підстави та розпочати незаконний «пресинг».

P.S. Моя депутатська, волонтерська та міжнародна діяльність, зокрема представляючи Київську обласну раду, завжди здійснювалася з дотриманням всіх вимог чинного законодавства. Офіційні документи органів та установ, що підтверджують законність моєї міжнародної діяльності вже передав своїм адвокатам для формування стратегії захисту від спроб незаконного кримінального переслідування. Тому в разі незаконних обшуків, вилучити їх та приховати від слідства можливості ні у кого не буде.

P.P.S. Видання написало, що я не відповідав на дзвінки, а тому вони не змогли дізнатися чи я в Україні. Це теж брехня. Очевидно, що до мене ніхто не телефонував. Тому відповідаю виданню: я знаходжуся в Україні, роблю все можливе для наближення нашої перемоги, про що частково можна ознайомитися в моїй стрічці Фейсбуку. Інші результати моєї міжнародної та волонтерської діяльності будуть відображені в моєму звіті, як депутата Київської обласної ради, наприкінці цього року.

P.P.P.S. У виході цієї статті є і позитив. Вона надихнула мене поцікавитися, хто з 81-го депутата Київської обласної ради, окрім вже згаданих, виїздив за кордон, з якою метою, за чиїм поданням та згідно яких підстав. Відповідні запити вже направлено. Хто зна, може серед них виявляться і автори, і замовники наклепів про колег;)

P.P.P.P.S. Виражаю надію, що Конституція України та захист прав і свобод, які вона гарантує - ще мають хоч мізерне значення для представників правоохоронних органів, з якими я багато років маю чудові відносини, які знають мене як порядну та принципову людину, та яких сьогодні намагаються зробити виконавцями злочинних намірів. Втім, зізнаюся, ця надія теж мізерна.

Посилання на матеріал:

https://kievvlast.com.ua/.../voyazhi-po-dubinski-yak...

Виданням раджу готувати спростування дезінформації або готовутися до судів і виплати компенсації.

Читати "Моя Київщина" у Facebook