#

Ніна Карповець (радіотелеведуча): На Київщині з бюджета на обід одного учня в їдальні виділяєтся лише 35 гривень

21.12.2019 14:16
Ніна Карповець (радіотелеведуча): На Київщині з бюджета на обід одного учня в їдальні виділяєтся лише 35 гривень

На Киівщині в середньому на обід у шкільній їдальні на одного учня з бюджету виділяється 35 гривень ! Це багато чи мало?

Серед областей України, кажуть, це найбільше . Але ЩО можна приготувати за ці кошти? Якої якості обід? На якому обладнанні він готується? Яка його калорійність ? І чому наразі 40 відсотків учнів мають шлункові захворювання?

Запитань - безліч !!! Відповідь на них шукали сьогодні учасники партнерського форуму соціально-освітніх інновацій "Якісне харчування - здорова дитина. Healthy Food: Healthy Child”.

Його організував департамент освіти і науки Київської обласної держадміністраціі ( директор департаменту Віра РОГОВА ), а пройшов форум за участю керівництва : голови КОДА Олексія ЧЕРНИШОВА, голови Київської обласної ради Миколи СТАРИЧЕНКА, працівників різних міністерств, керівників міст, районів, громад, директорів навчальних закладів та їх партнерів.

Було влаштовано декілька локацій, презентацію продуктів здорового харчування, 3D - тур сучасним харчоблоком шкільної їдальні, бенчмаркінг- майстерні італійської компанії "Маresto” ( бренд шеф Сергій Пастух - перша світлина ) та майстерні компанії RATIONAL AG ( Німеччина).

А студенти Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну продемонстрували Fashion- шоу "Креативно.Cтильно. Професійно".

Зацікавлено знайомилися учасники форуму із промо- презентацією продуктів здорового харчування ( безглютенові, безлактозні вироби, гомогенні продукти ), що іх представили, зокрема, ТОВ " Фірма "ФАВОР", ПрАТ "Обухівський молокозавод", ПАТ "Киівхліб", ПрАТ "Кагма" та інші.

Зацікавлено також пройшла демо-презентація нових форм організації харчування ( кейтерінг, вейдинг, шведський стіл тощо ).

Словом , треба було усе бачити, вивчати , смакувати !!!

Такий партнерський форум соціально-освітніх інновацій пройшов ВПЕРШЕ на Київщині і досить цікаво та пізнавально . Про це ділилися зі мною в інтерв’ю його учасники. А відбувся він у Національному університеті державноі фіскальної служби України, що в Ірпені, який, до речі, уже у новорічно-святковому вбранні!

Читати "Моя Київщина" у Facebook